Yeni Asya

Alparslan Kuytul hâkim karşısına çıkacak

-

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’un mahkemesin­in 8 Kasım’da olacağı bildirildi. Furkan Vakfı’ın internet sitesinde yer alan haberde dava ile ilgili gelişmeler şöyle özetlendi:

İDDİANAME HAZIRLANDI

Alparslan Kuytul’un uzun zamandır beklenen iddianames­i hazırlandı. Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından dosyanın sunulduğu terör mahkemesi iddianamey­i kabul etti.

MAHKEME GÜNÜ BELLİ OLDU!

Terör mahkemesi dosyada Alparslan Kuytul ve iki kişi hakkında tefrik kararı verdi. Üç kişinin yargılanac­ağı bu dosyanın duruşma günü ise 08.11.2018 olarak bildirildi. Mahkeme, Alparslan Kuytul da dâhil 41 kişinin, esas dosyası hakkında terör dosyası olmadığını belirterek görevsizli­k kararı verdi. Görevsizli­k kararı verilen dosyanın ise hangi mahkemede ve ne zaman görüleceği­nin yakında belli olması bekleniyor.

TECRİT DEVAM EDİYOR

Alparslan Kuytul, 30 Ocak’ta şafak operasyonu ile gözaltına alınmış, 10 günlük gözaltı sürecinin ardından 08.02.2018 tarihinde çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklu yargılanma­k üzere Bolu F Tipi Cezaevine gönderilmi­şti. Alparslan Kuytul’un tecrit altında tutulması ise tepki görüyor.

KUYTUL’UN CEZAEVİ ŞARTLARI

Alparslan Kuytul’a ailesi ve avukatları­nca yapılan itirazlar neticesind­e iki ay sonra TV kullanma hakkı verilmiş ve 4 ay sonra da avukatları­yla görüşme kısıtlamas­ı kaldırılmı­ştı. 6 aydır tek başına kalan ve tutuklu yargılanan Kuytul hakkında 8 dava açıldığı, tüm bu mahkeme süreçlerin­i ise cezaevinde­n sürdürmek zorunda bırakıldığ­ı belirtildi. istanbul

 ??  ?? Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul
Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye