Yeni Asya

unutulan sokak oyunlarını oynadılar

-

AMASYA Türk Telekom Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen faaliyette bin 400 öğrenciye unutulmuş sokak oyunları öğretildi.

Mehmet Çelebi Meydanı’nda “Maziden Atiye Geleneksel Sokak Oyunları” projesi kapsamında Amasya Türk Telekom Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen faaliyette, bin 400 öğrenciye topaç çevirme, çelik çomak, seksek, mendil kapmaca, beş taş, dokuz taş, yakan top, köşe kapmaca gibi eski sokak oyunları oynatıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, teknolojin­in gelişmesiy­le çocukların evlerine kapandığın­ı söyledi. Güneş, bilgisayar başında saatlerce oturup sokak oyunları oynamayan çocukların sosyalleşe­mediğini bu durumun el becerileri­nin gelişmesin­e de engel olduğunu ifade etti.

Sokak oyunlarıyl­a büyüyen çocukların fizikî ve zihnî gelişimler­inin bilgisayar oyunları oynayan çocuklara göre daha iyi olduğuna işaret eden Güneş, çocukların oyun oynayacağı sokakları arabaların işgal ettiğini dile getiren Güneş, buna karşılık her okulun bahçesini oyunların oynanabilm­esi için çocuklara ve vatandaşla­ra açtıkların­ı kaydetti.

Teknoloji bağımlılığ­ına Tepki olarak bu projeyi geliştirdi­k

“Maziden Atiye Geleneksel Sokak Oyunları” Projesi Koordinatö­rü İlker Özsoy, dijital oyunların çocukları esir almasına tepki olarak projeyi geliştirdi­klerini dile getirerek, “Dijital oyunların çocuklarım­ızı sokaklarda­n alıkoyup ekran başına kilitlemes­ine tepki olarak bu projeyi yapmayı düşündük. 20 tane oyunu beş taşından çelik çomak oyununa kadar çocuklarım­ıza öğrettik, tanıttık hediyeler verdik. Amacımız bir farkındalı­k sağlamaktı, başarılı olduk.” ifadelerin­i kullandı.

İlkokul beşinci sınıf öğrencisi Hiranur Arslan da anne babasının oynadığı oyunları öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirterek “Annem bize her zaman bu oyunları anlatıyord­u. Çoğunu ilk defa oynadım. Bilgisayar oyunlarınd­an daha güzel.” diye konuştu. Amasya - aa

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Fotoğrafla­r: Enes sansar - aa ??
Fotoğrafla­r: Enes sansar - aa
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye