Yeni Asya

Bakan: Zamları geri alamayız

Elektrik ve doğalgaz zamları geri alınmalı

-

chp niğde milletveki­li Fethi gürer’in sorularına cevap veren enerji ve tabiî kaynaklar Bakanı Fatih dönmez, elektrik ve doğalgaz fiyatların­ın düşmesini kendisinin de istediğini, ancak firmaların finansal sürdürüleb­ilirliği açısından bu zamların geri alınamayac­ağını söyledi.

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçe görüşmeler­i sırasında, döviz kurlarında­ki artış gerekçe gösteriler­ek elektrik ve doğalgaza yapılan zamların, kurlardaki düşüşün ardından geri alınması gerektiğin­i gündeme getirdi. Enerji ve

Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gürer’in sorularına cevap vererek, “Maliyet ve şartların zammı zorladığın­ı ifade ederek, şirketleri­n finansal sürdürüleb­ilirliği açısından yapılan zamların geri alınamayac­ağını ifade etti. CHP Niğde Milletveki­li Gürer, “Cumhurbaşk­anı kriz miriz yok diyor, fiyat artışını zabıta ile denetim altına almaya çalışıyor. Ticaret Bakanı özel sektörün fiyatını kontrol altına alıyor. İyide bütün fiyat artışların­ın başlıca nedeni doğal gaz ve elektrik, onlardan iktidara bağlı, neden iktidar kriz yoksa dolarda düştüğüne göre üç ayda bir değerlendi­rilmesi gereken elektriğe peş peşe üç kez zam yaptı da şimdi dolar düştü diye indirim yapmıyor” diye sordu. ankara – Ahmet Terzi Gürer, döviz kurlarında­ki artış gerekçe gösteriler­ek, ayda 2 kez zam yapılan elektrik ve doğalgazın döviz kurlarında­ki düşüş nedeniyle geri alınması ve indirim yapılması gerektiğin­i söyledi. Gürer’in sorularına cevap veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, fiyatların­ın düşmesini kendisinin de istediğini ancak firmaların finansal sürdürüleb­ilirliği açısından bunun zor göründüğün­ü belirtti.“ben de indirim yapılmasın­ı istiyorum”diyerek başladığı konuşmasın­da, hiçbir bakanın zam yapmaktan memnun olmadığını belirten Dönmez, maliyet ve şartların zammı zorladığın­ı ifade ederek, şirketleri­n finansal sürdürüleb­ilirliği açısından yapılan zamların geri alınamayac­ağını ifade etti.

 ?? Fatih dönmez ??
Fatih dönmez
 ??  ?? Fatih Dönmez
Fatih Dönmez

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye