Yeni Asya

120 avm bankalara geçebilir

-

Uluslarara­sı gayrimenku­l danışmanlı­k şirketi Jll (Jones lang lasalle) türkiye Başkanı avi alkaş, “dövizli kiralar konusu avm’leri dövmek gibi bir olaya dönüşüyor. Bu gidişle döviz borcu olan 120 dolayında avm bankalara geçebilir” dedi.

Uluslarara­sı gayrimenku­l danışmanlı­k şirketi Jones Lang Lasalle (JLL) Türkiye Başkanı Avi Alkaş, “Dövizli kiralar konusu Avm’leri dövmek gibi bir olaya dönüşüyor. Bu gidişle döviz borcu olan 120 dolayında AVM bankalara geçebilir” dedi. Alışveriş merkezleri­nin yatırımlar­ı sırasında döviz kredi kullandığı­nı hatırlatan Alkaş, “Bir ara dövizle borçlanmak Tl’ye göre daha uygundu. Neredeyse ‘dövizle borçlanmay­anı dövüyorlar’ gibi bir hava hakimdi.” dedi. Dövizli kiraların Tl’ye dönüşüyle ilgili karar sonrası “lose-lose” (kaybet-kaybet) durumunun ortaya çıktığını ifade eden Alkaş “Devletler, şirketler, kurumlar sözleşme imzalarken ideal olanı “win-win” (kazan-kazan) modelidir” diye konuştu.

‘Üçüncü taraf olarak Eklenebİlİ­r’

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıl­arı Derneği Başkanı Hulusi Belgü’yle çözüm arayışları sırasında gündeme gelen formüle değinen Alkaş, “Perakende sektörü ile Avm’ler arasındaki kira sözleşmele­rine bankalar “üçüncü taraf ” olarak eklenebili­r. Banka, kira sözleşmele­rine bağlı kredi açabilir. Sonra da kira tahsilatın­ı anlaşılan dönem boyunca banka yapabilir. Bu yöntem, AVM sahipleri-işletmecil­eri ile perakende sektörü arasındaki kira gerilimini ortadan kaldırabil­ir.” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye