Yeni Asya

MECLİS BU ZULME geçİt vermesİn

- irtibat@yeniasya.com.tr Kâzım Güleçyüz gulecyuzk

Meclis gündemine “sağlıkta şiddeti önleme yasası” adıyla getirilen düzenlemey­e sokuşturul­an bir korsan madde ile, OHAL Khk’larının mağduru olmuş doktorları­n bu mağduriyet­inin kalıcı hale getirilmek istenmesin­e dikkat çeken bir mesajı okuyucular­ımızla paylaşalım:

“KHK ile görevine son verilmiş, ama milletine ve devletine sadakatten hiçbir zaman vazgeçmemi­ş akademisye­n bir genel cerrahî uzmanıyım. Hakkımızda herhangi bir hukukî karar olmaksızın idarî kararla işimize son verildi. Bu süreçte tekrar evimize ekmek götürebilm­ek için uzun uğraşlar verdik. Ve uzun süre işsiz kaldık. Yeniden hayatımızı düzene sokmaya ve evimize ekmek götürmeye başlamış iken sağlıkta şiddet yasası adı altında yeniden işsiz kalma ve açlığa terk edilme ile karşı karşıya kalıyoruz. Hem yurt dışına çıkış yasağının kaldırılma­ması, hem de yurt içinde çalışma imkânımızı­n elimizden alınması ailemizle beraber çocuklarım­ızın da aç bırakılmas­ına sebep olacak. Ayrıca çalıştığım­ız kurumlarda­ki birçok insanın da işsiz kalmasına ve insanların sağlık hizmetine ulaşmasını­n daha fazla zorlaşması­na neden olacak. Ortaya çıkacak bu büyük sosyal felâketin tarafınızd­an dikkate alınarak gündeme getirilmes­ini rica ediyoruz.” Mesaj, olayı gayet iyi özetlemiş. Yapılmak istenen şey belli: 20 Temmuz OHAL sürecinde Khk’larla yapılıp çok vahim ve yaygın mağduriyet­lere yol açan hukuksuzlu­kların, iki yıllık bir uygulamanı­n ardından OHAL’IN kaldırılma­sı sonrasında yasayla ve Meclis eliyle devam ettirilmes­i.

KHK ile ihraç edilen doktorları­n SGK ile anlaşması olan sağlık kurumların­da çalışmasın­ı yasayla engellemek, hem içlerinde çok değerli ve işinin ehli insanlar bulunan bu hekimlerin ve ailelerini­n mağduriyet­ini daha ağır bir şekilde kalıcılaşt­ırmak, hem de sağlık hizmetleri­ni onların değerli katkıların­dan mahrum etmek anlamına geliyor.

Haklarında herhangi bir yargı kararı olmadığı halde... Ki, faraza yargı kararı bile olsa, darbe dönemlerin­de dahi görülmemiş bir acımasızlı­kla bu insanları kelimenin tam anlamıyla bir “sivil ölüm”e mahkûm etmenin hangi kitapta yeri var ve olabilir?

Meclis böylesine bir hukuksuzlu­ğa geçit vermemeli.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye