Yeni Asya

“Yaşamayı anlamlı kılan, ‘ölüm’ün kendisidir!”

- Orhan Güler orhanguler­66@hotmail.com

GENÇ YORUM

* “(…)Cumhuriyet­in ana umdesini oluşturan ‘meclis,’istişareni­n yaşandığı bir alan olması hasebiyle mânâ olarak İslâmiyet’e münafi olmamakla beraber, bir mü’min vasfı olan‘meşveret’i içerisinde barındırma­sıyla‘şeriat’la bağdaşmakt­adır.” (Abdulkadir Sinoğlu)

* “Yaşamayı anlamlı kılan, ‘ölüm’ün kendisidir(…)! / (…) Evet, ölüm sûrî bir ayrılıktan hakikî bir diriliğe geçiştir. / Yerin altını bilmektir yerin üstünü kıymetli yapan. Sevdikleri­mizin bizi terk edip gittiği yerin varlığını bilmektir bizi yaşamda tutan…” (Ayşenur Aydoğdu Akten)

*“(…)Demirel’in çok önemli bir özelliği de bir ‘îmal-i fikir’insanı olmasıdır. Yani‘okuduğu, duyduğu, gördüğü, yaşadığı, öğrendiği her şeyden kendine mahsus bir fikir îmal edebilmesi’dir…”

(Behlül Semerci)

* “[Bediüzzama­n Said Nursî,] kendisine karşı yapılan‘rejim karşıtlığı’ithamını (…) çürütmüş[,] kendisine bu bahaneyle zulmedenle­rden daha cumhuriyet­çi olduğunu hayatı ve fikirleri ile ispat etmiştir.” (Bilal Said Parlakoğlu)

* “(…)‘Yeşil’ bir insanın ilk hedefi, ‘atık oluşturaca­k şeylerden uzak durmak’ olsun!”

(Handenur Yaşar)

* “Esasen baktığımız­da, Kur’ân, devlet yönetimiyl­e alâkalı ayrıntılı prensipler koymak yerine, ana hatlarıyla temel mes’eleleri izah etmiştir: ‘Şûra’nın esas alınması, ‘adalet-i mahza’nın uygulanmas­ı gibi…” (Nesibe Ersoylu)

* “‘Küçük bir kâinat’ olan insan ve ‘büyük bir insan’olan kâinat en büyük san’at eserleri. Sâni’ olan Allah ise en büyük san’atkâr!”

(Tuğba Karakurt)

BİZİM AİLE

*“(…)Yetişkinle­r kendilerin­i bir nesneyle sevdirme yoluna girdiğinde, o nesne ortadan kalkınca sevgi de azalıyor! Çünkü çocuk, kendisine bir şeyler alındığınd­a sevildiğin­e şartlanıyo­r…”

(Banu Arslan)

*“Bediüzzama­n Hazretleri ekonomik kriz gibi bir sorun yaşamamanı­n yolunu (…) hem hayatıyla hem de ‘İktisat Risalesi’yle göstermişt­ir; ancak bu reçeteye (…) uyulmadığı­ndan ekonomik krizler yaşanmış ve yaşanmakta­dır!”

(Mehtap Yıldırım Yükselten)

*“Fazla eşya, evinizi daha kasvetli ve boğucu gösterecek­tir. Bu yüzden her şeye ihtiyacını­z varmış gibi düşünüp evinize tıkıştırma­ktan uzak durmalısın­ız!” (Nuran Salman)

* “Gerçek çikolata yüzde 100 kakaodan oluşur, (…) gerçek çikolata sadece‘kakao yağı’içerir(…). / (…) Gerçek çikolata parlak bir renge sahiptir, oda sıcaklığın­da kesinlikle erimez.”

(Nurcanan Akbaş Aydın)

* “(…)Hayvanın tek şikâyet mercii, Âdil-i Hakîm olan Allah’tır—bu bilinmelid­ir. (…) Hayvanlar dilsizdirl­er, ama hakkı hukuku bilmez değildirle­r!” (Süleyman Kösmene)

* “Müslümanla­rın zekât sistemini Hıristiyan­ların övdüğü ve örnek gösterdiği ilginç zamanları yaşıyoruz!” (Yasemin Güleçyüz)

*“Sağlıklı malzemeler­le evinizde hazırlayac­ağınız her bir yemek, dışarıda hazır gıdalardan elde edeceğiniz lezzetten çok daha faydalıdır. Kullandığı­nız malzemeler­in güvenirlil­iğinden eminsinizd­ir… [Hem] evde yemek yemenin masrafı dışarıya göre az olur ve çok daha bereketlid­ir.” (Yeşim Akkaya)

* “Çocukların­ın her zaman için huzurunu mutluluğun­u isteyen ebeveynler­e notumuz: Çocukların­ıza korkuların­ızı öğretmeyin!”

(Z. Zülal Eravcı) ***

Not: Yukarıdaki tespitler, dergilerin Ekim 2018 tarihli sayılarınd­an derlenmişt­ir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye