Yeni Asya

yine YUREGIMIZ yandi

MÜHİMMAT ŞEMDİNLİ’DEKİ YÜREKLERİM­İZİ FACİASI YİNE VE DAĞLADI. ŞEHİT GAZİLERİMİ­ZE DUÂ YAĞIYOR.

-

duâlar Şehit Ve Gazilere

HAKKÂRİ'NİN Şemdinli ilçesinin Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki askerî birlikte meydana gelen mühimmat faciasında 7 şehidimiz ve 25 gazimiz olduğu açıklandı. Haberin duyulmasıy­la birlikte bütün Türkiye yine hüzne boğuldu. Şehit ve gazilerimi­z için Türkiye’nin her yerinde duâlar edildi.

yayin yasaği Geldi

MİLLÎ Savunma Bakanlığı’ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silâh mühimmatın­dan kaynakland­ığı değerlendi­rilen bir kazanın meydana geldiği belirtildi. Bu arada, Şemdinli Sulh Ceza Hâkimliği, olayla ilgili yayın yasağı kararı verdi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkâri’de Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde meydana gelen patlamaya dair açıklamala­rda bulundu. Erdoğan, şehit askerlerin sayısının 7’ye yükseldiği­ni duyurdu. Erdoğan patlamada 25 askerin de yaralandığ­ını belirtti. Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde önceki akşam topçu atışı sırasında henüz belirlenem­eyen bir sebeple patlama meydana gelmişti. Patlamanın ardından Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte Hakkâri’ye gitmişti. İlk etapta 26 askerin yaralandığ­ı medyaya aktarılmış, daha sonra patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirilmiş­ti. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de düzenlenen programda şehit askerlerin sayısının 4 olduğunu duyurdu. Burada yaralı sayısının 20 olduğunu belirten Erdoğan, birkaç saat sonra yeni bir açıklama daha yaptı. Paris ziyareti öncesi düzenlediğ­i basın toplantısı­nda konuşan Erdoğan, patlamada şehit askerlerin sayısının 7’ye yükseldiği­ni ifade etti. Erdoğan, yaralı sayısının da 25 olduğunu açıkladı. hakkâri - aa

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde önceki akşam topçu atışı sırasında henüz belirlenem­eyen bir sebeple patlama meydana gelmişti.
Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde önceki akşam topçu atışı sırasında henüz belirlenem­eyen bir sebeple patlama meydana gelmişti.
 ?? Fotoğraf: Erçin Top - aa ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, şehit askerlerin sayısının 7’ye yükseldiği­ni duyurdu. Erdoğan patlamada 25 askerin de yaralandığ­ını belirtti.
Fotoğraf: Erçin Top - aa Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, şehit askerlerin sayısının 7’ye yükseldiği­ni duyurdu. Erdoğan patlamada 25 askerin de yaralandığ­ını belirtti.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye