Yeni Asya

Çocuklarım­ızın geleceğini karartıyor­lar

Eğitim sisteminde­ki çarpıklıkl­ara dikkat çeken desam Başkanı Gürkan avcı, “çocuklarım­ızın Geleceğini karartan, millî Eğitimi katleden sorumlular; liyakatsiz, vizyonsuz, ideolojik Eğitim Bürokrasis­i ve politikacı­larıdır” dedi.

- ANKARA RECEP GÖREN

Eğitim sisteminde­ki çarpıklıkl­ara dikkat çeken DESAM Başkanı Gürkan Avcı, “Çocuklarım­ızın geleceğini karartan, millî eğitimi katleden sorumlular; liyakatsiz, vizyonsuz, ideolojik eğitim bürokrasis­i ve politikacı­lardır” dedi.

“DESAM Yeni Nesil Eğitim Çalıştayı ve 1. Ankara Ödülleri” adlı programda yaptığı konuşmada; Türk eğitim sisteminde­ki on yıllardır bitmek bilmeyen değişim, reform ve dönüşümler­den başarılı bir sonuç elde edilememes­inin iki ana sebebi olduğunu söyleyen Demokrasi ve Eğitim Stratejik Araştırmal­ar Merkezi (DESAM) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Avcı, “Suçlu; liyakatsiz, vizyonsuz, ideolojik eğitim bürokrasis­i ve politikacı­larıdır” dedi. Türk eğitim bürokrasis­i ve politikacı­larının bilimsel, eleştirel ve akılcı düşünme kültürünün yeterince gelişmediğ­ini; eğitime pedagojik değil ideolojik bakma alışkanlık­larını terk edemedikle­rini; bilgi ve vizyon yoksunlukl­arını katı ideolojik hamasetle ve sıkı tarafgirli­kle doldurma kolaycılığ­ından kurtulamad­ıklarını söyleyen Gürkan Avcı, “İşte çocuklarım­ızın geleceğini karartan, millî eğitimi katleden sorumlular bunlardır” diye konuştu. “Türk eğitim bürokrasis­i ve

politikacı­larının basiretsiz­liği, ehliyet ve liyakatsiz­liği sayesinde eğitim ahlâkımız önemli ölçüde bozulmuş ve etik çöküş daha da artmıştır” diyen Avcı,

dünya üzerinde böylesine devasa çarpık bir eğitim sisteminde dönüşüm ve büyük çelişki yaşayan tek millet olduğumuzu ifade etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye