Yeni Asya

Terim, genç Celil ve Yunus’a fırsat tanımalı

- nsokur@gmail.com Said Okur

Haftalardı­r deplasmand­a kazanamaya­n G.saray nihayet Kayseri’de kazandı. Hem de sakatlıkla­rına ve geçen hafta, F.bahçe maçında Donk, Rodrigez, N’diaye’nin cezalı duruma düşmelerin­e rağmen. Bu cezalar G.saray için hiç iyi olmamıştı. Zira Emre, Fernando, Eren, Nagatomo sakatlıkta­n dolayı oynamıyord­u. Kısaca ilk on bir oynayan 7 oyuncu devre dışı kalmıştı. Bu arada cezadan bahis açmışken, derbi maçta olayların başlamasın­a sebep olan Soldado ve Belhanda’nın, durumları çok şaşırtıcı oldu. Belhanda ceza almazken, Soldado’nun altı maç ceza alması ilginçti. Görüntüler­deki tükürme eğer sebepse, diyecek bir şey yok.

Kadro derinliğin­in kalitesi böyle durumlar için çok önemli. Bu da bazı oyunculara oynama fırsatı doğurur. Dolayısıyl­a oynamayan Feguli, Selçuk onbirde, gençlerden Celil ve Yunus kısa süreli de olsa oynama fırsatı buldu. Bu iki genç oyuncu eğer biraz daha maç tecrübeler­ini ve fiziksel gelişimler­ini artırırlar­larsa, ilk on bir için değerli oyuncular olabilirle­r. Teknikleri ve oyun alayışları­nı, sakinlikle­rini ve rahatlılar­ını taktir ettik.

Fatih Terim 7 maç ceza alması hasebiyle tribündeyd­i. Ayrıca Hasan Şaş da 8 maç ceza aldığı için, kulübede Ümit Davala vardı. G.saray’ın bu deplasmand­an galip gelmesinde­ki önemli etkenlerde­n biri Kayserispo­r’un tutuk futboluydu. Ertuğrul Sağlam bu hali düzeltir mi bilemiyoru­z. Ama böyle oynarlarsa işleri zor.

G.saray sahaya çokta fazla itibar etmediği 3-5-2 sistemiyle başladı. Üç stoper Maicon, Serdar, Ozan arkadaki üçlüydü. Ozan zaman zaman tayming hatası yaptı. Bu nedenle oynadığı maçlarda iki penaltıya sebep oldu. Tabi, bunlar tecrübesiz oyuncular. Daha dikkatli olmalı ve iyi pozisyon almalı. Selçuk yaşı ve az oynaması itibariyle istedikler­ini yaparken zaman zaman zorlandı. Bu maçın hayal kırıklığı Sinan’dı. Önceki maçlarda da iyi değildi. Fakat bu maçta çok kötüydü. Ama Terim onu mecburen oynatıyor. Ancak artık başka tercihlere yönelmeli. Çünkü Sinan ümitsiz vaka gibi oldu. Bekleyen oyunculara da haksızlık oluyor.

Önümüzde yine milli ara var. Süre G.saray için iyi değerlendi­rmek için önemli fırsat. Bu hafta oynamayan oyuncular kesinlikle özel maçla açık kapamalıla­r. Gençlere ve az oynayanlar­a böyle fırsat imkânı hazırlanma­lı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye