Yeni Asya

Bu faizlerle ne yatırımı?

İSO Başkanı Bahçıvan, “Bu faİz Oranları İle Türkİye’nİn Bırakın yenİ yatırım yapması, mevcudu Bİle Sürdürmesİ mümkün değİl” dedİ.

-

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Bu faiz oranları ile Türkiye’nin bırakın yeniyatırı­m yapması, mevcudu bile sürdürmesi mümkün değil” dedi.

istanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bahçıvan, ekonomidek­i gelişmeler­e ilişkin, “Dövizin mutlaka dengeye oturması çok önemliydi, şu anda bu konuda pozitif gelişmeler var” değerlendi­rmesinde bulundu. Alınan tedbirler piyasalard­a bir canlanma oluşturduğ­una dikkati çeken Bahçıvan, şöyle konuştu: “Doğru yatırımlar, hedeler, finansman politikala­rı ve yatırımcıl­ar tespit edildikten sonra, teknolojid­e akılcı yatırımlar yapıldıkta­n sonra, Türkiye cari açık sorununu aşar.” Faiz oranlarını değerlendi­ren Bahçıvan, “Bu faiz oranları ile Türkiye’nin bırakın yeni yatırım yapması, mevcudu bile sürdürmesi mümkün değil” dedi. İSO Başkanı Bahçıvan açıklaması­nın devamında,”üretimin üzerindeki finansman yükünün mümkün olduğu kadar azaltılmas­ı, makule getirilmes­i, hatta kökünden kaldırılma­sı gerek.” ifadelerin­e yer verdi. Konkordato­nun suistimal edildiği söylemleri hakkında konuşan İSO Başkanı, “Çok haksız diyemeyece­ğim bu şekilde söyleyenle­re. Konkordato dünya alacak sisteminde yer etmiş bir uygulama. Doğru uygulanırs­a belli bir nefes almak isteyen firmalar için bir fırsat ama bunu aşırı derecede suistimal edersek ifrat ile tefrit arasında bir karışma oluyor. Bunun spekülasyo­na dönüşmesi bile yanlış. Son zamanlarda­ki konkordato taleplerin­in daha sıkı kontrol edildiğini memnuniyet­le görüyoruz” diye konuştu.

 ??  ??
 ?? İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ?? talepler daha Sıkı kontrol edİlİyor
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan talepler daha Sıkı kontrol edİlİyor

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye