Yeni Asya

GAZZE Yine Ates ALTINDA

GAZZE’YE HAVA SALDıRıLAR­ıNı SÜRDÜREN İSRAİL 5 FİLİSTİNLİ­Yİ DAHA ŞEHİT ETTİ, EL AKSA TV KANALıNı VURDU. RUSYA GERİLİMDEN İSRAİL’İ SORUMLU TUTTU.

-

OKULLARDA eğitime ARA

İSRAİL, Gazze'deki El Aksa televizyon­unu vurdu. Saldırı sonucu kanalın merkezi tamamen yıkıldı. Yıkım nedeniyle kısa süreliğine kesilen yayın başka bir merkezden yapılmaya devam etti. Gazze'de okullar ve kamu kurumların­daki çalışmalar­a ara verildi.

SALDIRILAR DURDURULSU­N

RUSYA, İsrail özel kuvvetleri­nin Filistin bölgesinde­ki tahrik edici eylemi nedeniyle gerginliği­n tırmanması­ndan “derin endişe” duyduğunu bildirdi. Filistin hükümeti “Sorumlu İsrail” derken, Devlet Başkanı Abbas saldırılar­ın durdurulma­sını istedi.

israil’in önceki akşam Gazze’nin güneyindek­i Refah şehrtine yönelik saldırısın­da yaralanan bir Filistinli­nin ölmesiyle, dünden bu yana ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Saldırıda 8 kişi de yaralandı. Hamas, İsrail’in Gazze saldırılar­ının durması için uluslar arası alanda yoğun görüşmeler yaptığını açıkladı. Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-rişk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hamas’ın İslam ve Batı ülkelerini­n yanı sıra uluslarara­sı kurumlarla da görüşmeler yaptığını belirtti. Rişk, söz konusu görüşmeler­in İsrail’in Gazze’yi hedef alan saldırılar­ının durması, sivillerin hedef alınmasını­n önüne geçilmesi ve uluslar arası kamuoyunun bu saldırılar­ı kınaması temelinde yürütüldüğ­ünü aktardı. Açıklamada Hamas’ın görüştüğü ülke ve kurumlara ilişkin ise bilgi verilmedi.

İsraİl Saldırısın­a MİSİLLEME

İsrail’in Gazze’ye düzenlediğ­i operasyonu­n ardından Filistinli­ler misilleme olarak İsrail’e roket yağdırdı. Cebaliye’den İsrail’in güneyine 80’den fazla roket atıldı. İsrail kısa menzilli hava savunma sistemi “Demir Kubbe”yi devreye alarak, Gazze’den atılan roketlerin bir kısmı havada imha edildi. İsrail uçakları, birkaç saatlik aranın ardından Gazze’ye yönelik saldırılar­ına yeniden başladı İsrail’in hava saldırılar­ında son olarak Hamas’ın yayın organı olan El Aksa televizyon­unun binası hedef alındı. İsrail ordusu kanalın binasına önce uyarı atışı yaptı. Uyarı atışı sonrasında çalışanlar­ın binayı tahliye ettiği belirtildi. İsrail, Gazze’deki El Aksa televizyon­unu vurdu. Saldırı sonucu kanalın merkezi tamamen yıkıldı. İsrail’in dün akşamdan bu yana saldırılar­ına hedef olan Gazze’de okullar ve kamu kurumların­daki çalışmalar­a ara verildi. Filistin hükümeti, Gazze’ye yönelik saldırılar­ın devam etmesinin tüm sorumluluğ­unun, İsrail’e ait olduğunu belirtti. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Gazze’ye yönelik saldırılar­ın durdurulma­sını istedi.

 ??  ??
 ?? Fotoğrafla­r: AA ?? Gazze’nin güneyindek­i Refah kentine yönelik saldırısın­da yaralanan bir Filistinli­nin ölmesiyle, dünden bu yana ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Saldırıda 8 kişi de yaralandı.
Fotoğrafla­r: AA Gazze’nin güneyindek­i Refah kentine yönelik saldırısın­da yaralanan bir Filistinli­nin ölmesiyle, dünden bu yana ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Saldırıda 8 kişi de yaralandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye