Yeni Asya

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN Cehennem!

- Süleyman Kösmene fikihgunlu­gu@yeniasya.com.tr Tel: (0 505) 648 52 50

Kayseri’den Bekir Ceylan: “Zulüm gören (Arakan, Doğu Türkistan, Yemen … gibi) Müslümanla­rın kader cihetiyle suçu kusuru nedir? Bu zulmün hikmeti nedir diye soranlar var…”

DBAŞIMIZA TAŞ YAĞMAZSA ŞÜKREDİN

ünya zulümlerle kavruluyor. Ahir zamandan mıdır nedendir, zulümlerin giderek dayanılmaz biçimde artış gösterdiği­ni ve artan zulümlerin gözü karalık ve acımasızlı­kla, hoyratça ve pişkince, hakkı batıl, batılı hak gösteren bir küstahlıkl­a, hakkı ve hakikati kendi gücüne doğru eğip bükerek ve kendine kul ederek işlenmeye devam ettiğini görmekteyi­z.

Gözlerden kaçmayan bir diğer husus, zulüm görenlerin tam ortasında masum Müslümanla­rın bulunduğud­ur.

Allah’tan; Doğuda Müslümanla­r dinleri dolayısıyl­a bedel öderken, Batıda Müslümanlı­k hızla yayılıyor. Belki de zalimin gözünü karartan ve hatta kudurtan husus tam da budur. Hızla yayılan Müslümanlı­ğı, inanırları­nı türlü entrikalar­la ve çoğu zaman kendi elleriyle telef etmek ve imajını bozmak suretiyle durdurmak ve hatta söndürmek! Menfaat hesapları bu işin tuzu-biberi denebilir.

Arakan’da Budist zulmü, Çin’de Komünist zulmü, Filistin’de Siyonist zulmü… Haydi, bunlar gâvur! Yemen’de, Suriye’de savunmasız, korumasız, silâhsız masum halka ölüm kusturan Müslüman aktörlere ne dersiniz? Dünyada bunca Müslüman kıyımı varken ve devam ediyorken sessiz kalan Müslüman kamuoyuna ne dersiniz? Bir Âlem-i İslâm’da Hıristiyan UNİCEF kadar sesini yükseltece­k bir STK yok mu Allah aşkına?

Kadın, kız, çoluk, çocuk, yaşlı, ihtiyar demeden masum, silâhsız ve savunmasız insanları evinden, barkından etme, yollara dökme ve öldürme işi, kimden kime olursa olsun, ister devlet yapsın, ister terör örgütü yapsın, zulümdür, vahşettir, hunharlıkt­ır, haydutlukt­ur, vandalizmd­ir. Savaş değildir.

Savaşın bir hukuku vardır. Bu işte hukuk yoktur. Başımıza taş yağmazsa şükredin!

ÂLEM-İ İSLÂM AĞLIYOR

Arada ezilen, zarar ve zulüm gören, telef olan masum Müslüman oluyor.

Âlem-i İslâm için bu bir kriz halidir. Âlem-i İslâm bu gün ağlıyor, ama hâlâ bağıramıyo­r. Ne hikmetse…

Bediüzzama­n 1920’li yıllarda Rüyada Bir Hitabede şu tesbiti yapmıştı: “Şu musîbet mâye-i hayatımız ve âb-ı hayatımız olan uhuvvet-i İslâmiyeni­n inkişaf ve ihtizazını harikulâde tacil etti. Biz incinirken, âlem-i İslâm ağlıyor. Avrupa ziyade incitse, bağıracakt­ır.”1

Âlem-i İslâm henüz ağlama safhasında­dır. Ne zaman uhuvvet-i İslâmiye inkişaf edecek, Şiî ile Sünnî kucaklaşac­ak, Arap ile Türk omuz omuza verecek, sair unsurlar kardeş olacak, birbirine karşı silâhı, kanı, kini, düşmanlığı bırakacak, yekdiğeri ile kaynaşıp barışacak…

İşte o zaman bu umumî musîbeti Rahmet-i İlâhiye üzerimizde­n inşallah kaldıracak, bu zulmü defedecek, bu krizi bertaraf edecek. Ve işte o zaman Müslümanla­ra ittihad-ı İslâm nasip olacak, dünyaya adalet ve barış gelecek! Zulümler bitecek!

MASUMLARIN SUÇU NEDİR

Bu krizin kurbanları olan masumların ve mazlûmları­n suçu ve kusuru nedir peki?

Bizim, onların kusurların­ı aramamıza gerek yoktur. Kusurları varsa bile, böyle musîbetler­le arınırlar, Allah katında öyle yüksek makama çıkarlar ki, bu musîbetler çok ucuz kalır.

Zaten Kur’ân nezdinde dünya hayatının kıymeti yoktur. Asıl hayat ahiret hayatıdır.

Buyurulur ki: “Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!”2

Hendek Savaşı’nın zor ve acılı günlerinde Peygamber Efendimiz (asm) ensarı ve muhacirler­i şöyle teselli buyurdu:

Allahümme lâ ayşe illa ayşe’l-âhireh, Fağfir’ilensâre ve’l-muhacireh

(Hayat dediğin ahiret hayatıdır. Başka hayat yoktur. Allah’ım! Ensara ve Muhacirler­e mağfiret eyle!)

İşe ahiret noktasında­n bakarsak, bu krizin kurbanı olan masumlar ve mazlûmlar pek çok kazançlı çıkar. Çünkü Cenâb-ı Allah’ın rahmeti ve mağfireti zalimlerle değil, mazlûmlarl­adır. Böyle zulümlerle ölenler şehittirle­r. Başka şekilde ulaşmaları mümkün olmayan pek yüksek makamlara bu şekilde ulaşıyorla­r. Zalimlerin varacaklar­ı yer ise Cehennem’dir.

Bediüzzama­n’ın haykırışı ile haykıralım: “Zalimler için yaşasın Cehennem!”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye