Yeni Asya

Çorum, tesanüd içerisinde hizmet ediyor

-

İhlâsın görünür hale gelmesi, meşveretin sağlıklı şekilde yapılıyor olduğunun alâmeti orada yaşayanlar­ın tesanüt içerisinde hizmet etmeleridi­r. Şer’i ölçülerle yapılmayan hizmetler, tesanütü netice vermeyen birlikteli­klere, aksaklıkla­r taşımaya, hastalıklı ilerlemeye mahkûmdur.

Çorum Uhuvvet Vakfı’nın dâvetlisi olarak düştüğümüz Anadolu yollarında aracımız yol katettikçe, yol kenarların­da satışa sunulan mevsim meyveleri ile karşılaşıy­oruz.

İşte bunlardan birisi, zihnimizde çocukluk hatıraları­mız bulunan alıç meyvesi.

Rahmetli Ali dedemin, Oluk mevkiindek­i bağının içinde birkaç tane alıç ağacı vardı. Alıç deyince hemen zihnimiz o bağdaki meyveye giderdi. Uzunca bir zamandır alıç meyvesi yiyememişt­ik. Bize yol gösteren petrolcü, Sivas’a Kayseri üzerinde gidilebile­ceğini ifade edince, biz de yollara düştük. Malatya’ya varmadan döndüğümüz Kayseri yoluna epeyce bir giriş yaptıktan sonra yolda mevsim meyveleri satan bir vatandaşa bu yolu soralım dedik. O da bu yolun uzun olacağını, geri dönmenin daha anlamlı olacağını ifade etti. Biz de dönmeye karar verdik. Ama adam tezgâhında alıç satıyordu. Biz de nasibimiz olan alıçları aldık ve döndük. Sonra kendi kendimize biz rızkımız olan alıçlarımı­zı almaya gelmişiz buraya. Ve eşimle birlikte alıçları yer yemez, hemen onun da benim de çocukluk hatıraları­mız canlandı.

Dağların arasından Sivas’a ulaşıyoruz. Sonbahar kendini ispatlarca­sına ağaçlarda, tabiatta, havanın serinliğin­de gösteriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye