Yeni Asya

YARGI, BASKI ARACI OLMAMALI

DÜN SABAH BİR GRUP AKADEMİSYE­NE YAPILAN GÖZALTILAR YARGI İLE TARTIŞMALA­RI YENİDEN ALEVLENDİR­Dİ.

-

GEZI olayları ile ilgili yürütülen soruşturma­yla ilgili, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce aralarında Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve Prof. Dr. Betül Tanbay’ın da bulunduğu Anadolu Kültür AŞ yöneticile­rine yönelik baskın gözaltılar yine eleştiri konusu oldu.

TEPKİLER

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu: CMK’YA aykırı işlemler yargıyı bir baskı aracına dönüştürme­ktedir. Prof. dr. adem Sözüer: Çağrıldığı­nda gelecek insanlara şafakta gözaltı hukuka aykırıdır, çok ayıptır! Prof. dr. Osman Can: Anayasa ve hukuka tartışması­z aykırı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ceza Muhakemesi Kanunu’na aykırı işlemlerin yargıyı bir baskı aracına dönüştürec­eğini belirtti. Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul’da aralarında bazı akademisye­nlerin de bulunduğu 20 kişinin gözaltına alınmasını kaygıyla izledikler­ini bildirdi. “Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre yakalama ve gözaltı işlemleri ancak tutuklaman­ın şartları var ve fakat hakim kararı almaya vakit yok ise verilebili­r”

değerlendi­rmesinde bulunan Feyzioğlu, “Davet edildiğind­e iradî olarak ifade vermeye geleceği besbelli olan kişiler yakalanmaz, gözaltına alınamaz” dedi. Feyzioğlu, “Ceza Muhakemesi Kanunu’na aykırı işlemler yargıyı bir baskı aracına dönüştürme­ktedir. Türkiye’nin demokratik dünyadaki algısına ağır darbe vurmaktadı­r.” değerlendi­rmesinde bulundu. Feyzioğlu, yargıya duyulan güveni de zedeleyen hataların bir an önce telafi edilmesi gerektiğin­i bildirdi.

 ??  ?? Metin Feyzioğlu
Metin Feyzioğlu
 ??  ?? Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul’da aralarında bazı akademisye­nlerin de bulunduğu 20 kişinin gözaltına alınmasını kaygıyla izledikler­ini bildirdi.
Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul’da aralarında bazı akademisye­nlerin de bulunduğu 20 kişinin gözaltına alınmasını kaygıyla izledikler­ini bildirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye