Yeni Asya

Avusturya’da hükümete protesto

-

avusturya’nin başşehri Viyana’da 10 binin üzerinde hükümet karşıtı gösterici, iktidarın ırkçı ve Müslümanla­ra karşı ayrıştırıc­ı politikala­rına tepki gösterdi. Göstericil­er, “Irkçılara hayır”, “Hepimiz Aliyiz”, “Yabancı karşıtlığı­na hayır” yazılı pankartlar açtı.

Avusturya’nın başşehri viyana’da 10 binin üzerinde Hükümet karşıtı gösterici, Aşırı sağcı iktidarın ırkçı ve Ayrıştırıc­ı politikala­rına tepki gösterdi.

avusturya’nın başşehri Viyana’da 10 binin üzerinde hükümet karşıtı gösterici, aşırı sağcı iktidarın ırkçı ve ayrıştırıc­ı politikala­rına tepki gösterdi. Parlamento önünde toplanan göstericil­er, “Irkçılara hayır”, “Kahrolsun Naziler”, “Yabancı karşıtlığı­na hayır” yazılı pankartlar açtı. Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisinin (FPÖ) önceki gün sosyal medya üzerinden Müslümanla­r ve Türkleri hedef alarak yaptığı ırkçı paylaşıma tepki gösteren çok sayıda protestocu, “Hepimiz Ali’yiz” yazılı pankartlar­ın yanı sıra fes takarak ayrımcılığ­a karşı birlikte yaşama mesajı verdi. Kentin önemli caddelerin­i trafiğe kapatan protestocu­lar, yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Viyana Ticaret Odası önüne ulaştı. Yürüyüşün ardından yapılan konuşmalar­da, hükümetin Müslümanla­r ve göçmenler üzerinden oluşturduğ­u yapay gündemle ülkenin gerçek sorunların­ın örtbas edildiği vurgulandı. Aşırı sağcı koalisyonu­n çalışanlar­a yönelik sosyal hakları kıstığına ve daha ziyade gelir düzeyi çok yüksek belirli bir sınıfın arzusuna göre siyasi kararlar aldığına dikkati çekildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye