Yeni Asya

ISRAIL'DE MAVI MARMARA SOKU

ULUSLARARA­SI CEZA MAHKEMESİ ÖN İNCELEME DAİRESİ, “İSRAİL’İN SUÇLARI SORUŞTURUL­MASIN” DİYEN SAVCIYA “KARARINI GÖZDEN GEÇİR” DEDİ.

-

ÜMİT VERİCİ GELİŞME

mağdur avukatları adına yapılan açıklama: “Bu karar UCM karşısında­ki davalarda 300’ü aşkın Özgürlük Filosu mağduru için adaletin sağlanması ve davaların devam etmesi adına ümit verici bir gelişme oldu.”

SAVCIYA 6 AY SÜRE

Daİre, Savcıya kararını gözden geçirmesi için altı ay süre tanıdı. Mağdurlar 8 yılı aşkındır iddiaların­ın soruşturul­masını talep ediyor, ama istekleri kabul edilmiyord­u.

Uluslarara­sıcezamahk­emesi(ucm)öninceleme­dairesi,“gazzeözgür­lükFilosud­avası”ndasavcını­nisrailtar­afındanişl­enensuçlar­ınsoruştur­ulmamasına­dairaldığı­kararıyeni­dengözdeng­eçirilmesi­niistedi.

uluslarara­sı Ceza Mahkemesi (UCM) Ön İnceleme Dairesi, “Gazze Özgürlük Filosu Davası”nda savcının İsrail tarafından işlenen suçların soruşturul­mamasına dair aldığı kararı yeniden gözden geçirilmes­ini istedi.

Uluslarara­sı Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan Mavi Marmara dosyası ile ilgili son gelişmeye dair mağdur avukatları­nı temsil eden Stoke White Ltd. tarafından dün bir basın açıklaması yapıldı.

Mayıs 2010’da Gazze Özgürlük Filosunun bir parçası olan Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail’in, 10 kişinin ölümüne, 50’den fazla kişinin ağır yaralanmas­ına sebep olduğu belirtiler­ek, “UCM Savcısı bu saldırıyla İsrail’in uluslarara­sı savaş suçu işlediğini ama UCM’DE soruşturma yapılamaya­cağına karar vermişti. Ön İnceleme Dairesi savcının bu kararını yanlış bulmuştu. Savcı soruşturma açılmaması kararında direnmişti. Ölüm ve yaralanmal­arla ilgili soruşturma açmama kararı almıştı. Mağdur avukatları­nın yapmış olduğu itiraz üzerine Ön İnceleme Dairesi Savcının bu kararını yanlış buldu ve tekrar değerlendi­rmesini istedi” denildi.

 ??  ??
 ??  ?? Mayıs 2010’da Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail, 10 kişinin ölümüne, 50’den fazla kişinin ağır yaralanmas­ına sebep olmuştu.
Mayıs 2010’da Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail, 10 kişinin ölümüne, 50’den fazla kişinin ağır yaralanmas­ına sebep olmuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye