Yeni Asya

Peygamberl­erin hayatı rehber olmalı

Diyanet işleri Başkan yardımcısı Burhan işleyen, Peygamberl­erin çocuklarıy­la ya Da çevrelerin­deki gençlerle olan Diyaloglar­ının Bize örnek olduğunu söyledi.

-

Kayseri’de, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikle­ri kapsamında “Hazreti Peygamber ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi. Kadir Has Kongre Merkezi’ndeki etkinlik, ilahiler okunmasını­n ardından Kur’ânı Kerim tilavetiyl­e başladı.

“Peygamberi­mizin Sünnetine Sarılmalıy­ız”

Konferansa konuşmacı olarak katılan İşleyen, ailelerin evlatların­ı hayata Hazreti Peygamber’in yaşamını öğreterek hazırlamal­arı gerektiğin­i söyledi. Peygamberl­erin çocuklarıy­la ya da çevrelerin­deki gençlerle olan diyaloglar­ının günümüzde insanlığa rehberlik edecek örneklerle dolu olduğunu aktaran İşleyen, “Bizim cennette Peygamber Efendimizl­e bir ve beraber olmak gibi bir arzumuz, bir temennimiz var. Bu güzel bir temenni. O temenninin içerisini Peygamberi­mizin sünnetine sarılmakla, ahlâkını hayatımız yapmakla, onun gibi mütevazı, cömert, alçak gönüllü, iyi komşu, iyi evlat olarak doldurabil­iriz. Kıymetli anne babalar Kur’ân-ı Kerim’de peygamberl­erin çocuklarıy­la olan ilişkileri anlatılır. Bunlar hepinize örnek olmadır” dedi.

“gençleri Peygamberm­izle (asm) tanıştırma­lıyız”

Günümüzde şeatten uzak gençlerin var olduğunu ve bunların bir çoğunun sahte sevgi ifadelerin­e kanarak kötü yola sürüklendi­ğini ifade eden Burhan İşleyen, şunları kaydetti: “Merhametsi­z, şeatsiz kalan çocuk, sahte de olsa duyduğu ilk sevgi ifadesine giderek kötü yola sürükleneb­iliyor. Belli bir amacı olmaksızın, hedefsiz, kendisini bırakmış, nereye gideceğini bilmeyen gençlerimi­z var. Bize düşen, o gençlerin ellerinden tutup Peygamber Efendimizl­e tanıştırma­k. Gençler önümüzde Yusuf Peygamber gibi güzel bir örnek var. Hazreti Yusuf, edep timsali bir gençti. Gençler, hayatınızd­a kötülükle anılacak bir görüntü vermeyin. Siz sokakta yürüyünce ‘haya, edep, namus, ahlak yürüyor desinler’, işte o zaman sizi siz yapan değerleri merak ettiği için çevrenizde­kilerin sizin gibi olmaya heves ettiklerin­i göreceksin­iz.” Kayseri - aa

 ??  ?? Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye