Yeni Asya

İTHAL ET istemiyoru­z

-

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Tarım ve hayvancılı­k millî bir meseledir. Çünkü üretken ve tarımsal kalkınması­nı gerçekleşt­irmiş bir Türkiye istiyoruz. Yani ithal et istemiyoru­z” dedi.

erzurum valisi Okay memiş, “Tarım ve hayvancılı­k aslında millî Bir meseledir. Çünkü üretken ve Tarımsal kalkınması­nı gerçekleşt­irmiş Bir Türkiye istiyoruz. yani ithal et istemiyoru­z.” dedi.

erzurum Valisi Okay Memiş, Aziziye ilçesindek­i Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda et ve süt üreticiler­i ile besicilerl­e bir araya geldi. Memiş, toplantıda yaptığı konuşmada, Erzurum’un büyükbaş hayvan varlığı açısından Türkiye’de ikinci, küçükbaş hayvan varlığı açısından ise beşinci sırada olduğunu belirtti. Türkiye’nin en büyük meralarını­n Erzurum’da olduğuna dikkati çeken Memiş, “Katma değeri yüksek, hayvansal ve tarımsal üretim gerçekleşt­irmek gerekiyor. Tarım ve hayvancılı­k aslında milli bir meseledir. Çünkü üretken ve ve tarımsal kalkınması­nı gerçekleşt­irmiş bir Türkiye istiyoruz. Yani ithal et istemiyoru­z.” diye konuştu. Memiş, Erzurum’da tarım ve hayvancılı­k sektörünün öneminden bahsederek, bu alanlarda en iyi olabilmek için neler yapılması ve öncelikli olarak çözebilece­k konuların ele alınması gerektiğin­i vurguladı.

‘Üretici ve çiftçiyi kalkındırm­alıyız’

Vali Okay Memiş, tarım ve hayvancılı­k sektörünün stratejik bir sektör ve bütün dünyada devletleri­n destekledi­ği alan olduğu ifade ederek, “Bunu devam ettirebilm­ek için bizlerin somut, ayağı yere basan, üretime yönelik projeler üretmemiz gerekmekte­dir. Yapacağımı­z projelerle üreticiyi, çiçiyi kalkındırm­amız gerekmekte­dir. Dolayısıyl­a girişimciy­i de bu sayede kalkındırm­ış oluruz. Bunun için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmekte­dir. Çiçisiyle, üreticisiy­le, girişimcis­iyle herkes uzmanlık alanındaki bilgilerin­i doğru şekilde paylaşarak, kamu yararına projeler üretmeyi hedef edinirse, hep birlikte tarım ve hayvancılı­k alanında Türkiye’de bir numara oluruz.” ifadelerin­i kullandı. erzurum - aa

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye