Yeni Asya

Oyuna gelmeyin

TESK GENEL Başkanı Palandöken, ‘Efsane’ veya ‘Kara Cuma’ adlarıyla yapılan indirim Kampanyala­rı Konusunda halkı uyardı.

- Ahmet Terzi Ankara

Türkiye Esnaf ve Sanatkârla­rı Konfederas­yonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Halkımız, ekonominin daraldığı ve insanların gelirlerin­in azaldığı bir ortamda ‘Efsane’ veya ‘Kara Cuma’ denilerek yapılan stok eritme oyunlarına gelmemeli” ifadesini kullandı. Palandöken, yazılı açıklaması­nda, yılın belli zamanların­da büyük firmalar tarafından başlatılan ve tüm dünyada hızla yayılan alışveriş kampanyala­rının vatandaşla­rı yanılttığı­nı savundu. Bu tür alış veriş günlerinde önce maliyetler­in yükseltile­rek fiyatların şişirildiğ­ini, sonra da ‘indirim’ adı altında yeniden pazarlandı­ğını vurgulayan Palandöken, “Stokları tüketmek için ‘fırsat’, ‘indirim günü’, ‘kapatıyoru­z’ gibi satış teknikleri uygulanıyo­r. İndirim kampanyala­rına karşı vatandaşla­rımız çok dikkatli olmalı. Halkımız, ekonominin daraldığı ve insanların gelirlerin­in azaldığı bir ortamda ‘Efsane’ veya ‘Kara Cuma’ denilerek yapılan stok eritme oyunlarına gelmemeli. Vatandaşla­rımız, yeni yıla kredi kartlarını doldurarak girmemeli.” diye konuştu.

‘’Önce zam sonra indirim’’

Son zamanlarda moda haline gelen ve tüm dünyada alış veriş çılgınlığı yaşatan indirim kampanyala­rına karşı vatandaşla­rı uyaran Palandöken, “Bu tür alış veriş çılgınlıkl­arı vatandaşla­rımız için değil büyük firmalar için bir fırsat alış verişidir. Yüzde 90’lık rekabet piyasasınd­a hiç kimse zararına satış yapmaz. Bir malın maliyeti ve satış fiyatı ortalama olarak bellidir. Ürünlere birkaç ay öncesinde 3-5 katı etiket yapıştırıp yılın belli günlerinde indirim diye pazarlamak haksız kazançtır. Bu tarz indirim kampanyala­rına karşı vatandaşla­rımız çok dikkatli olmalı. Herkes alıyor ben de almalıyım düşüncesin­e kapılmamal­ı. İhtiyaç fazlası olan ürün ucuz bile olsa pahalıdır” şeklinde konuştu. -

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye