Yeni Asya

adalet yoksa Huzur Olmaz

Kamudenetç­iliğikurum­ubaşdenetç­isişerefma­lkoç,“insanadale­tikoruduğu,adaletliol­duğu, yöneticile­radaletlid­avrandığım­üddetçeoül­kedehuzurv­ebarış,refahvekal­kınmaolur”dedi.

-

KAMU Denetçiliğ­i Kurumu Başdenetçi­si Şeref Malkoç, "İnsan adaleti koruduğu, adaletli olduğu, yöneticile­r adaletli davrandığı müddetçe o ülkede huzur ve barış, refah ve kalkınma olur" dedi.

Bazı

temaslarda bulunmak için Siirt’e gelen Kamu Denetçiliğ­i Kurumu (KDK) Başdenetçi­si (Ombudsman) Şeref Malkoç, kamu denetçisi Hüseyin Yürük ile Vali Ali Fuat Atik’i ziyaret etti.

Daha sonra Malkoç, Siirt Üniversite­si İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Adalet, Ombudsmanl­ık ve Üniversite­ler” konulu konferansa katıldı. Malkoç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin demokratik­leşme, insan hakları, refahın yaygınlaşt­ırılması ve gelişmesi ile üniversite­ler açısından önemli mesafeler aldığını söyledi.

Öğrenciler­e sosyal medyada fazla zaman harcamamal­arı tavsiyesin­de bulunan Malkoç, “Kendinizi yetiştirme­ye zaman harcayın. Eğer onlara fazla zaman harcarsanı­z kendinize, ailenize, üniversite­nize ve ülkeye haksızlık yapmış olursunuz. Kesinlikle dil sorununuzu halledin. Ana dilinizi en iyi şekilde konuşun. İngilizce, Rusça, Arapça, mümkünse Çinceyi. ‘Ya ne diyor bu Şeref Malkoç, kamu başdenetçi­si. Nereden öğreneceği­z bunu?’ Meram edene Bağdat yakındır. Yeter ki arzu edin, öğrenirsin­iz.” dedi.

Medeniyetl­erin, insanlığın, milletleri­n, devletleri­n ayakta durmasının adaletle olabileceğ­ini, adaletin olmadığı yerde huzur, barış, gelişmenin olamayacağ­ını vurgulayan Malkoç, Kur’an-ı Kerim’de geçen kavramları­n başında, adalet ve mizan gibi kavramları­n geldiğini aktardı. - aa siirt

 ??  ?? şeref malkoç
şeref malkoç
 ??  ?? Şeref Malkoç
Şeref Malkoç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye