Yeni Asya

ab ve İngiltere brexit’te anlaştı

-

Avrupa Birliği ve İngiltere arasında devam eden Brexit müzakerele­rinde gelecektek­i ilişkileri belirleyen taslak belgede uzlaşı sağlandı. Öte yandan, Brüksel, 25 Kasım Pazar günü AB liderlerin­in katılacağı özel bir Brexit zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıy­or.

Avrupa Birliği Dışilişkil­er ve Güvenlik politikası Yüksek temsilcisi Federica mogherini, “türkiye’nin Demokratik Bir ülke olmasını istiyoruz” Dedi.

AVRUPA Birliği Dışilişkil­er ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “Türkiye’nin demokratik bir ülke olmasını istiyoruz” dedi.

Mogherini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için verdiği karara değinerek “Serbest bırakılmas­ını umuyoruz” diye konuştu. AB Genişlemed­en Sorumlu Komiser Johannes Hahn da “Vize ve Gümrük Birliği için bazı ülkeleri ikna etmeye çalışıyoru­z. Ancak Vize serbestisi için belli kriterler var” açıklaması­nda bulundu.

Ankara, Türkiye-ab arasında üst düzeyli önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Genişlemed­en Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile temaslarda bulundu. 3 isim, toplantını­n ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi: “Gezi olaylarınd­an bu yana halkın iradesiyle seçilmiş hükümeti devirmek için çok sayıda girişimler oldu.

Yüksek Düzeyli Siyasi Toplantıla­rın yanında AB ile diğer alanlarda da ilişkimiz var. Bu toplantıla­rı önümüzdeki süreçte de sürdürmemi­z gerekiyor.

Vize muafiyeti konusu ele aldık. Vize serbestisi için 72 kriterden 7 kriter kalmıştı. 6’ya düştü. Ne yapacağımı­zı bugünkü toplantıda da ele aldık. İnşallah bir önce vize serbestisi­ne de geçmiş olacağız.

Suudi Arabistan çelişkili bilgiler verdi. Suudi Başsavcılı­ğından bir bilgi alınamadı. Sorularımı­za cevap alamadık. Ab’den terörle mücadelede somut destek bekliyoruz.

 ??  ?? Avrupa Birliği Yüksek Düzeyli Siyasî Diyalog (YDSD) Toplantısı Ankara’da yapıldı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (ortada), Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikala­rı Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini (solda) ve Avrupa Birliği Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerele­rinden sorumlu Üyesi Johannes Hahn (sağda), katıldı. FOTOĞRAF: AA
Avrupa Birliği Yüksek Düzeyli Siyasî Diyalog (YDSD) Toplantısı Ankara’da yapıldı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (ortada), Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikala­rı Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini (solda) ve Avrupa Birliği Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerele­rinden sorumlu Üyesi Johannes Hahn (sağda), katıldı. FOTOĞRAF: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye