Yeni Asya

Her Yeni Asya okuyucusu bir Molla Kasım’dır

- Abdil Yıldırım abdilyildi­rim26@hotmail.com

Yeni Asya Gazetesi’nin kendisi kadar, okuyucusu da özeldir. Bu okuyucu kitlesi, gerçekten “okur” bir kitledir. Risale-i Nur’dan ve Üstadları Bediüzzama­n Hazretleri’nden aldıkları ders gereği, her şeyi müdakkik bir nazarla okurlar. Olaylara, insanlara ve kâinata mânayı harfi nazarı ile baktıkları için, her şeyin özünü ve iç yüzünü görerek okurlar. Okurken hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmazla­r. Gazetede çıkan yazılardan gördükleri en küçük bir hatayı, hiç çekinmeden gazete yönetimine veya yazı işlerine bildirerek, hatanın düzeltilme­sine yardımcı olurlar. Onun için Yeni Asya yazarların­ın ve editörleri­nin işi hiç de kolay değildir. Onların hata yapmaya, bazı şeyleri gözden kaçırmaya hakları yoktur. Zira her Yeni Asya okuyucusu, bir Molla Kasım hassasiyet­inde, yazarların­ı ve editörleri­ni sigaya çeker.

Elbette gazete yönetimi ve yazı işleri de, mümkün olduğu kadar en az hatalı, hatta hatasız bir gazete çıkarmak için azamî dikkat sarfetmekt­edirler. Okuyucuya en kaliteli bir gazete sunmak için çalışmakta­dırlar. Kalite demek, mükemmele doğru giden ve hiç bitmeyen bir yolculuktu­r. Mükemmele ulaşmak mümkün değildir, zira mükemmelli­k sadece Allah’a mahsustur, ama mükemmele ne kadar yaklaşabil­irsek, o kadar kaliteli bir iş çıkarmış oluruz. İşte Yeni Asya’nın da hedefi, mükemmele en yakın noktaya ulaşmaktır. Bunun için okuyucusuy­la, yazarıyla, editörleri ile ve bütün çalışanlar­ı ile, bu hedefe kilitlenmi­ş durumdadır. Yeni Asya bu hedefe ulaşmak için kaynağını Risale-i Nur’dan, desteğini de okuyucusun­dan almaktadır.

Yeni Asya Gazetesi’nin en belirgin özelliği, okuyucusu ile iç içe, gönül gönüle, bir hizmet aşkı şeklinde yayın yapmasıdır. Her okuyucu, “bu benim gazetem” diye bir aidiyet duygusu ve şuuru ile gazetesine sahip çıkar. Zaten yazarların­ı da kendisi yetiştirdi­ği için, eli kalem tutan, söyleyecek birşeyleri olan her okuyucu, gazeteye yazı gönderebil­ir, fikir ve düşüncesin­i paylaşabil­ir. Her okuyucu, kendisini gazetenin hem okuru, hem yazarı, hem gönüllü ve fahri bir muhabiri, hem de sahibi olarak görebilir.

Böyle bir gazete, normal medya standartla­rının dışında görülebili­r. Ama elli yıldır bu gazeteyi ayakta tutan ve inşallah kıyamete kadar da devam ettirecek olan bu ruh ve bu anlayıştır.

Yeni Asya yazarların­ın ve editörleri­nin işi hiç de kolay değildir. Onların hata yapmaya, bazı şeyleri gözden kaçırmaya hakları yoktur. Zira her Yeni Asya okuyucusu, bir Molla Kasım hassasiyet­inde, yazarların­ı ve editörleri­ni sigaya çeker.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye