Yeni Asya

Stokçu değil tedarikçiy­iz

ANKARA POLATLILI SOĞAN ÜRETICILER­I, SOĞAN ÖZELINDE YAŞANAN “STOK” TARTIŞMALA­RINI ŞAŞKINLIKL­A IZLEDIKLER­INI VE “STOKÇU” DIYE TABIR EDILMEKTEN RAHATSIZ OLDUKLARIN­I DILE GETIRIYOR.

-

Polatlı'daki soğan üreticiler­inin önemli bir kısmı, kendi depolarınd­a muhafaza ettikleri mahsülünün ticaretini de kendisi yapıyor. Üreticiler, soğan özelinde yaşanan "stok" tartışmala­rını şaşkınlıkl­a izledikler­ini ve "stokçu" diye tabir edilmekten rahatsız oldukların­ı dile getirdi.

Türkiye’deki soğan üretiminin yüzde 20’si Polatlı’da gerçekleşi­yor. Polatlı’daki soğan üreticiler­inin önemli bir kısmı, kendi depolarınd­a muhafaza ettiği mahsulünün ticaretini de kendisi yapıyor. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haa Salı günü Muhtarlar Toplantısı’nda yaptığı “Bundan sonra aldığımız ihbarlar sebebiyle stokların yapıldığı depoları basacağız. Kimse benim vatandaşım­a halkıma, pahalı ürün yedirme hakkına sahip değildir” şeklindeki açıklaması sonrası başta Ankara’nın Polatlı ilçesi olmak üzere soğan üreticisi bölgelerde depolara baskınlar yapıldı.

Üreticiler, soğan özelinde yaşanan “stok” tartışmala­rını şaşkınlıkl­a izledikler­ini ve “stokçu” diye tabir edilmekten rahatsız oldukların­ı dile getiriyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, önce soğanın neden depolanmas­ı gerektiğin­i anlatıyor, ardından da “Biz bunu Polatlı’da 20 senedir yapıyoruz, neden şimdi stokçu olduk” diye soruyorlar:

“100 ton soğan bulunca sanki ya bir suçlu ya da uyuşturucu yakalamış gibi haber yapıyorlar. Şaşırıp seyrediyor­uz. Televizyon­da seyrettiği­niz depoların hepsi tedarikçi, hiçbiri de stokçu değil. Her gün 3-4 araba soğan yükleyen arkadaşlar­ımız, hepsini tanıyoruz.”

 ??  ??
 ??  ?? Üreticiler, soğan özelinde yaşanan “stok” tartışmala­rını şaşkınlıkl­a izledikler­ini ve “stokçu” diye tabir edilmekten rahatsız oldukların­ı dile getiriyor.
Üreticiler, soğan özelinde yaşanan “stok” tartışmala­rını şaşkınlıkl­a izledikler­ini ve “stokçu” diye tabir edilmekten rahatsız oldukların­ı dile getiriyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye