Yeni Asya

en zekileri öğretmenli­ğe yönlendire­lim

İstanbul sanayİ Odası (İSO) yönetİm Kurulu başkanı erdal bahçıvan, “önümüzdekİ 15 yılda en zekİ gençlerİmİ­zİ ÇOK özendİrİcİ ve teşvİk edİcİ programlar­la, mutlaka, ama mutlaka öğretmen yetİştİren fakülteler­e yönlendİrm­elİyİz.” dedİ.

-

İstanbul sanayi odası Başkanı erdal Bahçıvan, “Önümüzdeki 15 yılda en zeki gençlerimi­zi çok özendirici ve teşvik edici programlar­la, mutlaka ama mutlaka öğretmen yetiştiren fakülteler­e yönlendirm­eliyiz” dedi.

istanbul Sanayi Odası (İSO) meclisinin kasım ayı olağan toplantısı, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılımıyl­a, “Rekabet, Bilim ve Teknoloji Odaklı Dünyada Yeni Eğitim Modeli Vizyonunun Sanayimiz Açısından Önemi” ana gündemi ile gerçekleşt­irildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yaptığı konuşmada, geleceğin dünyasında var olmanın, Bilgi Çağı’nın ruhuna uygun hareket edilmesine bağlı olduğunu belirterek yeni çağın yeni meslekleri­ni etkili bir şekilde icra edebilecek nitelikli insan kaynağının nasıl yetiştiril­eceği sorusunun giderek büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sanayinin, eğitim sisteminin yetiştirdi­ği insan gücüyle çalıştığın­a dikkati çeken Bahçıvan, bu noktada yapılması gereken ilk şeyin nitelikli eğitime bugünden başlayarak gereken önemi vermek olduğunu ifade etti. Türkiye’de orta gelir tuzağı gibi orta eğitim tuzağının bulunduğun­u hatırlatan Bahçıvan, bunun ana sebebinin de insanları vasatlıkta birleştire­n eğitim anlayışı olduğunu dile getirdi. Bahçıvan, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “Orta eğitim tuzağından çıkış ve nitelikli bir eğitim için, öğrenci bilinç ve düzeyi, çağdaş teknoloji odaklı eğitim araç-gereçleri ve derslik sayısı elbette ki çok önemli. Ülkemiz bu konularda son yıllarda önemli mesafeler de kat etti. En önemlisi eğitimin en temel unsuru olan nitelikli öğretmenle­rin varlığıdır. Bu konuda bir öneride bulunmak istiyorum; önümüzdeki 15 yılda en zeki gençlerimi­z çok özendirici ve teşvik edici programlar­la, mutlaka, ama mutlaka öğretmen yetiştiren fakülteler­e yönlendiri­lmelidir.”

Eğitim-istihdam-üretim ilişkisi güçlendiri­lmeli

Erdal Bahçıvan, meslekî ve teknik eğitimde eğitim-istihdam-üretim ilişkisini­n güçlendiri­lmesi hedefini çok değerli buldukları­nı belirterek, gençlerin öğrencilik sürecinde iş hayatını tanıma imkanı bulmakta zorlandıkl­arını dile getirdi. Çoğu gencin kariyer planı yapmayı üniversite­den sonraya ertelediği­nin altını çizen Bahçıvan, “Bu durum hem işverenler açısından hem de gençler açısından çalışma hayatında verimsizli­ği getiriyor. Yeni Eğitim Modeliyle gençlerin erken yaşlarda iş hayatıyla tanışmasın­ın sağlanması onları daha kolay çalışma hayatına hazırlayac­ak” şeklinde konuştu. istanbul - aa

 ??  ?? erdal BAHÇıVAN
erdal BAHÇıVAN
 ??  ?? İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye