Yeni Asya

HELÂL KÜLTÜR boynumuzun borcu

-

Dünya Helâl Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilâtı (İİT) Helâl Expo Fuarı kapılarını açtı. Burada konuşan Uluslarara­sı İslamî Fıkıh Akademisi, Bilgi ve Halkla İlişkiler Direktörü Mohamed Basher M. Abdulmuhse­n Haddah, “Helal üretim bir sorumluluk­tur ve standartla­ra göre yapılması gerekir. Helal kültürü boynumuzun borcudur. Helal kültürünün yaygınlaşm­ası için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Dünya Helâl Zirvesi 2018 ve 6. İslâm İşbirliği Teşkilâtı (İİT) Helal Expo Fuarı kapılarını açtı. İslâm Ülkeleri Standartla­rı ve Metroloji Enstitüsü, (SMIIC) İslâm Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events işbirliğin­de, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 29 Kasım-02 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşe­cek fuarın açılışına, ünlü sanatçı Yusuf İslam da katıldı. Dünya Helâl Zirvesi Konsey Üyesi Emre Ete, açılış konuşmasın­da fuar ve zirvenin doğmasına ve büyümesine sahip çıkan herkese teşekkürle­rini sunarak, “Helâlin sıhhat, saffet, iffet ve izzet olduğunu tüm dünyada temsile devam edeceğiz. Ömrümüz yettiğince tüm müslümanla­rın ortak bir gayede buluşmasın­a hizmet etmek adına her yıl bir adım daha öteye taşıyacağı­z” dedi.

Helâl Kültür boynumuzun borcu

Uluslarara­sı İslâmî Fıkıh Akademisi, Bilgi ve Halkla İlişkiler Direktörü Mohamed Basher M. Abdulmuhse­n Haddah ise helâl üretimin belirli standartla­ra göre yapılması gerektiğin­e dikkat çekerek “Helâl üretim bir sorumluluk­tur ve standartla­ra göre yapılması gerekir. Helâl kültürü boynumuzun borcudur. Helâl kültürünün yaygınlaşm­ası için çaba sarf ediyoruz” dedi. ‘Müslüman olduğum zaman dinimi ve nasıl ibadet edeceğimi öğrenmem gerekiyord­u ve dinimi öğrenirken hata yapmak istemiyord­um” diyen ünlü sanatçı Yusuf İslam ise konuşmasın­da, “2040, 2050’de dünya ne hale gelecek bilmiyoruz?” diyerek sadece kendimiz değil, çocuklarım­ız ve torunlarım­ız için de helal önemine değindi. İstanbul - Yeni Asya

 ??  ?? Dünya Helâl Zirvesi Konsey Üyesi Emre Ete
Dünya Helâl Zirvesi Konsey Üyesi Emre Ete
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye