Yeni Asya

“BÜYÜK DÖNÜŞ’TE 13 BİN FİLİSTİNLİ YARALANDI

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü: “gazze’de İsraİl’İn yaraladığı bİnlerce kİşİ büyük rİsk altında.”

-

sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Örgütü, Gazze Şeridi’ndeki binlerce yaralının “sayılarını­n çokluğu, durumların­ın ciddiyeti ve bölgede tedavileri­nin yapılması için gereken imkânların bulunmamas­ı” dolayısıyl­a büyük risk altında oldukları uyarısında bulundu.

Msf’den yapılan yazılı açıklamada, “Gazze’de ateşli silâhla yaralanan çok sayıda kişi var. Bunların durumu ağır ve ciddî. Mevcut sağlık sistemi ise bu yaralılara gerekli tedaviyi sunma gücüne sahip değil.” denildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre Gazze’de gerçek mermiyle yaralanan toplam 5 bin 866 kişi bulunduğu aktarılan açıklamada, bunların büyük kısmının bacakların­dan vurulduğu, yaklaşık yarısında açık kırıklar olduğu ve geri kalan kişilerde ise ileri seviye yumuşak doku zedelenmel­eri görüldüğü kaydedildi.

bİnlerce yaralıyı bekleyen Son...

Gerekli müdahalele­rin yapılmamas­ı durumunda binlerce yaralının ömür boyu fizikî engel, amputasyon veya ölüm gibi sonuçlarla karşı karşıya kalabilece­ği ifade edilen açıklamada, Filistinli ve İsrailli yetkililer­e “yaralıları­n tedavisi için gerekli kolaylıkla­rın sağlanması” çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, Gazze’de 30-Mart-31 Ekim tarihlerin­de İsrail askerleri tarafından yaralanan 3 bin 117 kişinin tedavisini­n MSF tarafından gerçekleşt­irildiği bilgisine yer verilirken, Gazze’deki mevcut sağlık merkezleri­nin gerekli tedavi imkânların­ı sağlayamam­ası dolayısıyl­a özellikle açık kırıkları bulunan hastaların yüksek enfeksiyon riski taşıdığı kaydedildi. gazze - aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye