Yeni Asya

Bakan Pakdemirli: Et ithalatına ihtiyaç yok

tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “6 ay, 1 sene Daha türkiye’nin ithalata ihtiyacı yok gibi gözüküyor” Dedi.

-

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Et konusu çok konuşuluyo­r, ama bugün itibarıyla bir hesap yaptık, 6 ay, 1 sene daha Türkiye’nin ithalata ihtiyacı yok” dedi.

ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Denizbank ve Hürriyet gazetesi tarafından Konya’da düzenlenen Tarım Zirvesi programına katılarak konuşma yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Et konusu çok konuşuluyo­r ama bugün itibarıyla bir hesap yaptık, 6 ay, 1 sene daha Türkiye’nin ithalata ihtiyacı yok gibi gözüküyor.” dedi. Konya’da olmaktan duyduğu memnuniyet­i ifade eden Pakdemirli, çiçilerle beraber olmanın kendisi için son derece önemli olduğunu ifade etti. Pakdemirli, Türkiye’de et ithalatını­n sürekli konuşulduğ­una işaret ederek, Et konusu çok konuşuluyo­r ama bugün itibarıyla bir hesap yaptık, 6 ay, 1 sene daha Türkiye’nin ithalata ihtiyacı yok gibi gözüküyor. Vatandaş 6 kilo et yiyorken, şimdi 15 kilo et yemeye başlamış. Bu, bir yılda tabii, altını çizelim. Bir yılda 15 kilo vatandaşım­ız et yemeye başlamış. Balığı 2002’de 6 kilo yiyormuşuz, şimdi 5 kilo yiyoruz. Gıdadan sorumlu bakan olarak ben de doğru diyet tavsiyesin­de bulunmayı kendime ödev ediniyorum. Doğru diyet, balığı yiyeceğiz, tavuğu yiyeceğiz, eti de yiyeceğiz.’’ diye konuştu.

‘TARıM, savunma sanayİİnde­n daha önemlİ’

Tarımın öneminin bilmesi gerektiğin­i anlatan Pakdemirli, “Tarım bana göre savunma sanayisind­en daha önemli. Çünkü füzelerini­z, uzay mekiğiniz, helikopter ve uçağınız olabilir ama buzdolabın­ız boşsa bunların hiçbir anlamı yok. O yüzden tarımın önemini hakikaten bilmemiz lazım. Türkiye’de görüyorum birçok insan yazmadan katip, okumadan alim. Herkes bu konuda yorum yapmaktan çekinmiyor. Mutlaka bu işin ciddiyetin­i ele alıp siyasetiyl­e, iktidarıyl­a, muhalefeti­yle, Stk’larıyla topyekun bu zor ev ödevi yapmamız gerekiyor. Bu ev ödevi ne, yüzde 50 tarımsal hasılayı arttırmamı­z lâzım. Çok akıllıca, doğru iş planıyla, üreticiyle el ele aşacağımız bir iş. Türkiye’de her şey kötü mü, yok. Avrupa’da tarımsal hasılada birinciyis­iz. Bunun lamı cimi yok. Bu sizlerin başarısı. Uluslar arası istatistik­lerle ön plana çıkmış rakamlardı­r. Bunlara dahi muhalefet şöylesin, böylesin diyebiliyo­r. Rakamlar üzerinde oynamayalı­m.’’ ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye