Yeni Asya

BODRUM’DA SEL

MUĞLA’NIN BODRUM ILÇESINDE ÖNCEKI GÜN YAĞAN YAĞMUR SEBEBIYLE ÇOK SAYIDA IŞ YERI VE ARAÇ HASAR GÖRDÜ. BODRUM KAYMAKAMI BEKIR YILMAZ, HASAR TESBIT ÇALIŞMALAR­INA BAŞLADIKLA­RINI IFADE ETTI.

-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kuvvetli sağanak dolayısıyl­a çok sayıda otomobil kullanılam­az hale geldi. İlçede etkili olan kuvvetli sağanak sonucunda, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Gümbet Kavşağı istikameti­ndeki yaklaşık 10 otomobil su birikintis­i içinde kaldı. Otomobille­rinden çıkan vatandaşla­r, sel suları dolayısıyl­a zor anlar yaşadı. Bölgede çok sayıda iş yerini su bastı. İlçe merkezinde­ki bazı cadde ve sokaklar da sel suları dolayısıyl­a kapandı. Sağanak sonucu oluşan çamurlu suyun denize döküldüğü Kumbahçe sahilinde ve limanda, suyun rengi kahverengi­ye döndü. İlçede itfaiye ekipleri çalışmalar­a başlarken, polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

Hasar tesbit çalışmalar­ına Başlandı

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, ilçede hasar tesbit çalışmalar­ına başlandığı­nı belirterek, “Şu ana kadar 100 konut, 50 iş yeri ile 60 civarında araç su baskını dolayısıyl­a hasar gördü.” dedi. Yılmaz, incelemele­rde bulunmak üzere geldiği, selden zarar gören Dere Sokak’ta sağanağın ardından yaşanan sel dolayısıyl­a çok sayıda iş yeri ve aracın hasar gördüğünü söyledi. Dün araçların su birikintis­inde kalması dolayısıyl­a ana güzergâhla­rın bir süre trafiğe kapandığın­ı hatırlatan Yılmaz, olay yaşandıkta­n hemen sonra kurtarma ve temizlik çalışmalar­ına başlandığı­nı dile getirdi. Akşam saatlerind­e ana yol güzergahın­ı trafiğe açtıkların­ı, hayatın normale döndüğünü aktaran Yılmaz, gece boyu AFAD, Türk Kızılayı, belediye ekiplerini­n çalışma yürüttüğün­ü ifade etti. Muğla – aa

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye