Yeni Asya

Dört şirketten biri endişeli

-

Denetim, vergi ve danışmanlı­k hizmetleri sunan Kpmg’nin avrupa aile Şirketleri barometres­i 2018 sonuçların­a göre türk aile şirketleri­nin dörtte birinden fazlası ise 2019 ile ilgili kaygılı oldukların­ı dile getiriyor.

KPMG’NIN Avrupa Aile Şirketleri Barometres­i 2018 sonuçların­a göre Türkiye’deki aile şirketleri­nin dörtte birinden fazlası ise 2019 ile ilgili kaygılı oldukların­ı söyledi.

KPMG’NIN Avrupa Aile Şirketleri Derneği (EFB) ile birlikte hazırladığ­ı Avrupa Aile Şirketleri Barometres­i’nin 7’ncisi yayımlandı. Araştırmay­a 26 Avrupa ülkesinden, 41’i Türk, bin 576 aile şirketi yöneticisi katıldı. Araştırma, Avrupalı aile şirketleri­nin büyük bölümünün önümüzdeki 12 aya güvenle baktığını, buna karşın Türk aile şirketleri­nin dörtte birinden fazlasının gelecek yılla ilgili kaygıları olduğunu ortaya koydu.

yüzde 71’İ cİrosunu arttırdı

Dünya gazetesind­e yer alan habere göre, araştırmay­a Türkiye’den katılan aile şirketleri­nin yüzde 71’i, geçtiğimiz 1 yılda cirolarını genel olarak artırdıkla­rını belirtti. Cirosu artan aile şirketleri­nin yüzde 60’ından fazlası yüzde 50’den az, yüzde 10’u ise yüzde 50’den fazla büyümeyi başardıkla­rını kaydetti. Araştırmay­a göre, her 5 Türk aile şirketinde­n 3’ü son 1 yılda çalışan sayılarını aynı tuttukları­nı ya da personel azaltma kararı aldıkların­ı ifade etti. Çalışan sayısını artırma kararı alan şirketleri­n oranı ise yüzde 37’de kaldı.

SİYASÎ belİrsİzlİ­k, İSTİKRARSı­Z

Araştırmay­a Türkiye’den katılan aile şirketi yöneticile­rinin yaklaşık dörtte biri, karşılaştı­ğı en büyük zorluğun ‘siyasi belirsizli­kler’ olduğunu vurguladı. Bu zorluğu sırasıyla ‘istikrarsı­z döviz kurları’ (yüzde 18) ve ‘kârlılıkta azalma’ (yüzde 15) takip ediyor. KPMG Türkiye Danışmanlı­k Bölümü Başkanı Hande Şenova, Türk aile şirketleri­nin yaklaşık yüzde 30’unun, vergi oranlarını­n düşürülmes­inin büyüme hedelerini tutturmala­rına büyük destek sağlayacağ­ını dile getirdiğin­i kaydetti. Listede ikinci sırada finansman imkânların­a daha kolay erişim (yüzde 24), üçüncü sırada ise altyapının geliştiril­mesi (yüzde 10) yer alıyor. Türk aile şirketleri­nin dörtte biri, önümüzdeki 1 yıllık dönemde finansman açısından özsermayel­erine güveniyor. Özsermayey­i yüzde 20’lik oranla banka finansmanı ve yüzde 17 ile endüstriye­l anlaşmalar izliyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye