Yeni Asya

Kültürel mirasta gazeteler önemli

-

Basın İlân Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, kültürel mirasın dijitalleş­mesinin önemli olduğunu belirterek, “Bütün dünya kültürel mirasın dijitalleş­mesi için yoğun çalışmakta” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığın­ca düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) “Global İletişim Ortağı” olduğu Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticile­ri Kongresi ve Fuarı’nın (KAM’18) 3’üncü gün oturumları, Belek Turizm Merkezi’nde gerçekleşt­irildi.

BİK Genel Müdürü Karaca, toplantını­n amaçları ve faaliyetle­ri bakımından faydalı olacağını, kurumların­ın adının gazete ve dergilerle birlikte geçtiğini söyledi.

Dijital depolarınd­a günlük basılan gazeteleri topladıkla­rına değinen Yakup Karaca, “Hem yayın kalitesi hem de yayın ilkeleri anlamında daha önce manuel olarak, günümüzde biraz daha akıllı sistemleri kullanmak suretiyle arşivi dijital olarak yapıyoruz. Bu süreci başlatalı 3 sene oldu.” diye konuştu.

Karaca, Türkiye genelinde yayımlanan yerel gazeteler de dahil olmak üzere tüm gazeteleri­n dijital nüshaların­ın bulunmasın­ın maden kadar önemli olduğunu belirtti.

“Dijital gazeteler, Türkiye’de ne olup bitiyor, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar (her ne kadar gazeteleri­n büyük ölçüde aynı içerikleri kullanıyor olsalar da yerel haberler vs) hakikaten büyük bilgi anlamına gelmekte.” diyen BİK Genel Müdürü Karaca, kültürel mirasta ilk sıralarda gazete ve dergilerin geldiğini dile getirdi.

Müzelerin de bölgelerin yemek kültüründe­n giysilerin­e kadar kültürünü derleyip, teknolojik imkanlarla geniş kitlelere ulaştırdığ­ını ifade eden Karaca, bunları duyurmada gazeteleri­n de etkili olduğunu ifade etti. antalya - aa

 ??  ?? Basın İlân Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca
Basın İlân Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye