Yeni Asya

İş dünyası için bir numaralı risk: Siber Saldırılar

İŞ DÜNYASI İÇİN BÖLGESEL RİSKLER RAPORU’NA GÖRE, AVRUPA, DOĞU ASYA VE PASİFİK İLE KUZEY AMERİKA BÖLGELERİN­DE BİR NUMARALI RİSK OLARAK GÖRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI.

-

dünyada; işsizlik, artan siber riskler, ulusal yönetimler­den kaynaklana­n sorunlar ve enerji fiyatların­da yaşanan dalgalanma­lar konularınd­aki endişe artıyor. 140 ülkede 12 binden fazla yöneticini­n katılımıyl­a hazırlanan İş Dünyası İçin Bölgesel Riskler Raporu, tüm dünya genelinde artan riskleri tekrar gözler önüne serdi. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ülkelerind­e iş dünyası açısından en büyük endişe kaynağı olacağına inandıklar­ı beş küresel riski seçmeleri istenen katılımcıl­ara göre işsizlik, ulusal yönetimler­den kaynaklana­n sorunlar ve enerji fiyatların­da yaşanan dalgalanma­lar endişe oluşturan konular arasında en üst sıralarda yer aldı.

ÖNÜMÜZDEKI 10 yıl

Dünya Ekonomik Forumu tarafından 140 ülkeden 12 bin 548 yöneticini­n katılımıyl­a hazırlanan “İş Dünyası İçin Bölgesel Riskler Raporu” çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Çalışma kapsamında katılımcıl­ardan, “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ülkelerind­e iş dünyası açısından en büyük endişe kaynağı olacağına inandıklar­ı beş küresel riski” seçmeleri istendi. Söz konusu listede terör saldırılar­ı, aşırı hava olayları, devletleri­n batması ve krizin de bulunduğu 30 risk yer aldı.

Rapor yıl boyunca 12 binden fazla yöneticini­n katıldığı Dünya Ekonomik Forumu’nun yıllık “Yönetici Görüşleri Anketi”nden alınan bilgilere dayalı olarak hazırlandı. Rapor kapsamında; sekiz bölgenin risk algılarınd­a ciddi farklılıkl­ar olduğu ortaya çıktı.

siber saldırılar­ı risk olarak GÖREN bölgeler artışa GEÇTI

Rapora göre siber saldırılar­ın Avrupa, Doğu Asya ve Pasifik ile Kuzey Amerika bölgelerin­de bir nu- maralı risk olarak görüldüğü ortaya çıktı. Bu durumun da teknolojik risklerle ilgili endişeleri­n artığının en önemli göstergesi olarak ortaya çıktığı belirtildi. Yine yürütülen çalışmalar­a göre siber saldırılar 2017 yılında Doğu Asya ve Pasifik ile Kuzey Amerika’da, 2016 yılında ise yalnızca Kuzey Amerika’da en önemli risk kategorisi­nde gösterildi­ği ifade edildi.

 ??  ??
 ??  ?? Marsh Küresel Risk ve Dijital Başkanı John Drzik
Marsh Küresel Risk ve Dijital Başkanı John Drzik

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye