Yeni Asya

Asgarî ücret, enlasyonu bekliyor

Türk-İş Genel Başkanı ergün atalay, asgarî ücret oranına İlİşkİn, “kırmızı çİzgİmİz enflasyon oranı. evvelâ BİR enflasyon oranını Görelİm, sonra ona Göre hareket edelİm.” dedİ.

-

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Kırmızı çizgimiz enlasyon oranı. Evvela bir enlasyon oranını görelim, sonra ona göre hareket edelim” dedi. İşçi, işveren ve hükümet temsilcile­rinden oluşan komisyonun, 2019'da geçerli olacak asgarî ücreti belirleme kapsamında­ki ilk toplantısı dün yapıldı

türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgarî ücret oranına ilişkin, “Kırmızı çizgimiz enlasyon oranı. Evvelâ bir enlasyon oranını görelim, sonra ona göre hareket edelim.” dedi. Atalay, işçi, iş veren ve hükümet temsilcile­rinden oluşan Asgarî Ücret Tespit Komisyonun­un, 2019’da geçerli olacak asgarî ücreti belirlemek için yaptığı ilk toplantısı öncesi sendika genel merkezinde basın mensupları­na açıklama yaptı. Malatya’da 17 Eylül’de katıldığı bir panelde asgarî ücretlinin ekonomik sıkıntı yaşadığını ve ücretin 2 bin lira olmasını talep ettiğini aktaran Atalay, isteğinin yeterli karşılığı bulmadığın­ı söyledi. Atalay, patron ağırlıklı bir meclis ve sermaye ağırlı bir yapının bulunduğun­a işaret ederek, “Biz asgarî ücretli, fakir fukara, bu ülkenin yüzde 70’iyiz. Bizim olmazsa olmaz kırmızı çizgimiz enlasyon oranı. Evvelâ bir enlasyon oranını görelim, sonra ona göre hareket edelim. İş veren ile bir arada olacağımız­ı düşünmüyor­um. Gitmeden bir şey söylüyorum, ama onların bakış açısı belli. Önceden asgarî ücret desteği veriyorduk. Bu sene Türkİş’in isteği şu, örgütlü olan yerlere bu destek verilsin. Örgütlü olmayan yerlere destek verilmesin. 81 vilayet içinde örgütlenme­de en kötü vilayetler, Denizli ve Antalya. Türkiye’nin en çok işçi çalıştıran iki vilayeti örgütlenme­de en sonda yer alıyor. Bu tablo bu ülkeye yakışmıyor.” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ergün Atalay
Ergün Atalay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye