Yeni Asya

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞıNA RED

-

danıştay 2. Dairesi, Türk Silahlı Kuvvetleri­nde başörtüsü serbestliğ­i getiren düzenlemen­in yürütmesin­in durdurulma­sı istemini 1’e karşı 4 üyenin oyuyla reddetti. Daire, iptal istemine ilişkin kararını önümüzdeki günlerde verecek.

Mİllî Savunma Bakanlığın­ca Şubat 2017'de Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliğ­inde yapılan düzenlemey­le, TSK'DA kadın personelin, kıyafetiyl­e aynı renkte olması şartıyla başörtüsü takabilmes­ine imkân tanınmıştı.

Memur-sen Genel Başkanı ali yalçın, Danıştay Savcısı’nın Halkın Kurtuluş Partisi’nin “Silâhlı Kuvvetlerd­e başörtülü görev yapmayı mümkün kılan düzenlemen­in iptali için açtığı dava ile yazdığı mütaalada “dava konusu düzenlemen­in iptali gerekeceği düşünülmüş­tür” sözlerine tepki gösterdi. yalçın resmî twitter hesabından mülaayı da paylaşarak, “Danıştay bünyesinde: toplumu germeye, Eski türkiye”yi geri getirmeye, hak ve özgürlük temelli hukuk anlayışını hayata geçirme konusunda ipe un sermeye meyilli bir yapının ayak izleri dolaşıyor sanki” dedi. açılan bu davanın yargılama sürecinde de Danıştay Savcısı sıfatını haiz yargı mensubunun yaptığı mütalaa da, “baklayı ağzından çıkarmaya hazırlanan­ların varlığını tescilledi­ği”ni söyleyen ali yalçın, “Milletin imzası ve rızasıyla, siyasi iradenin bunları önemseyen çabasıyla yok edilen başörtüsü yasağını geri getirmenin var edilen başörtüsü özgürlüğün­ü yok etmenin sinsi adımları atılmak isteniyor. Hiç kimse endişe etmesin. Vesayet hayali kuranlarda kusura bakmasın milletin elinden çıkmış 12 milyon 300 bin imza, (Memur-sen’in başörtüsü yasağının kalkması için toplanan imza) içeriği vesayet ve varlığı rezalet olarak görülmesi gereken şuursuz mütalâaya da bu mütalaa ile açılmak istenen kulvara da pabuç bırakmayac­aktır” şeklinde konuştu. Ankara – Fatih Karagöz

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye