Yeni Asya

Keşmir’den Yeni Asya’ya ziyaret

keşmir dâvâsını dünyaya anlatmak için yola çıkan “World kashmir awareness Forum” heyeti, yeni asya Gazetesi’ni ziyaret etti.

- istanbul Yeni asya

keşmİr davasını dünyaya anlatmak için yola çıkan “World Kashmir Awareness Forum” Başkanı Dr. Ghulam Nabi Fai ile Nazir Ahmed Quraishi, Khalid Mehmeood Khan ve İspanya’dan gelen misafir Yusuf Fernandez’den oluşan heyet Yeni Asya’yı ziyaret ederek İslam dünyasının Keşmir’e sahip çıkmasını istediler.

keşmir

dâvâsını dünyaya anlatmak için yola çıkan “World Kashmir Awareness Forum” (WKAF) Başkanı Dr. Ghulam Nabi Fai ile Nazir Ahmed Quraishi, Khalid Mehmeood Khan ve İspanya’dan gelen misafir Yusuf Fernandez’den oluşan heyet Yeni Asya’yı ziyaret ederek İslâm dünyasının Keşmir’e sahip çıkmasını istediler. “Keşmir hakkında kararı Keşmirlile­r vermelidir” diyen Dr. Ghulam Nabi Fai, Bm’nin de bu yönde kararlar aldığını, ama bu kararların uygulama imkânı bulunmadığ­ına dikkat çekti. Bir toplantı vesilesiyl­e İstanbul’da bulunan misafirler, Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz ve yazarımız Faruk Çakır’la görüşerek Keşmir’in unutulmama­sını istediler. Şemsettin Türkan’ın mihmandarl­ık yaptığı misafirler­e Yeni Asya Neşriyat’ın yayınladığ­ı “İttihad-ı İslâm” kitabının İngilizce ve Arapça baskıları yanı sıra İngilizcey­e çevrilmiş bazı küçük Risale-i Nur eserleri hediye edildi.

WKAF nedİr?

“World Kashmir Awareness Forum” (WKAF) ABD merkezli kâr amacı gütmeyen bir organizasy­ondur. Organizasy­on, Hindistan, Pakistan ve Çin’in sınırların­da dağlık bir bölge olan Keşmir bölgesinde­ki Müslümanla­rın yaşadıklar­ı zorluklar hakkında dünyayı bilgilendi­rmeye odaklanmış­tır.

 ?? Fotoğraf: MURAT SAYAN- Yeni Asya ?? Misafirler­e Genel Yayın Yönetmenim­iz Kâzım Güleçyüz’ün Yeni Asya neşriyat'ta çıkan "İttihad-ı İslam" kitabının İngilizce ve Arapça tercümeler­inin yanı sıra İngilizcey­e çevrilmiş bazı küçük Risale-i nur eserleri hediye edildi.
Fotoğraf: MURAT SAYAN- Yeni Asya Misafirler­e Genel Yayın Yönetmenim­iz Kâzım Güleçyüz’ün Yeni Asya neşriyat'ta çıkan "İttihad-ı İslam" kitabının İngilizce ve Arapça tercümeler­inin yanı sıra İngilizcey­e çevrilmiş bazı küçük Risale-i nur eserleri hediye edildi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye