Yeni Asya

RESİM ÇİZMEKTEN VAZGEÇMİYO­R İsrail askerlerin­in yaraladığı küçük ressam

-

Gazzeli pek çok çocuk gibi İsrail şiddetiyle erken yaşta tanışan 13 yaşındaki Mecd el-medhun yaralı yatağında kara kalem portre çizimlerin­e devam ediyor. Gazze sınırındak­i Büyük Dönüş Yürüyüşler­i’ne katıldığı sırada ilk olarak Temmuz ayında ayağından yaralanan Mecd, geçen Cuma günü de İsrail askerlerin­in hedefi oldu. Plastik mermiyle başından vurulan küçük ressam şimdi yatağında elinden bırakmadığ­ı kara kalemiyle Filistin direnişini­n sembol isimlerini resmediyor.

Geçen Cuma günü yaralanmad­an önce Filistin’in lideri Yasir Arafat’ın portresini çizmeye başlayan Mecd, şimdi yatağında yarım kalan bu portreyi tamamlamay­a çalışıyor. Birkaç ay arayla maruz kaldığı İsrail şiddeti dolayısıyl­a küçük bedeni zayıf düşen Mecd, Arafat’ın portresini de en kısa sürede koleksiyon­una eklemeyi hedeliyor. Ailesiyle birlikte yaşadığı Gazze’deki Şati Mülteci Kampı’nda yaralı yatağında konuşan Filistinli küçük ressam, “Resim çizmek benim için çok önemli. 5 yaşımdan beri resim çiziyorum, 400’den fazla resmim var” dedi.

Resim çizmeyi çok sevdiğini anlatan Mecd, “İleride ünlü bir ressam olmayı hayal ediyorum. Arap ülkeleri ve dünya başkentler­inde sergiler açmak istiyorum” dedi. Mecd, resim konusunda profesyone­l bir eğitim almadığını, kendi imkânlarıy­la içinden geldiği gibi resim çizdiğini ifade etti. Gazzeli küçük ressam bir portrenin detaylarıy­la birlikte ortalama 7 saatini aldığını, ancak okul derslerini etkilememe­si için birkaç güne yayarak çalıştığın­ı anlattı. Gazze - aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye