Yeni Asya

“Gençlerdek­i güzellikle­r açığa çıkarılmal­ı”

- kübra ünüvar kubra_unuvar@outlook.com

Genç Aylık Dergisi editörü Süleyman Ragıp Yazıcılar yapılması gereken gençlik faaliyetle­rinden bahsetti. “Vefa ve İstişare Buluşmalar­ı” adı altında iki program yapan araştırmac­ılar, bir araya gelerek, gençlik meseleleri­ni konuştular. İlk buluşmada Türkiye ve Dünya gençliğini­n genel bir tahlili yapılırken, ikinci buluşmada gençlik faaliyetle­rindeki eksikler, hatalar konuşuldu.

Geleceği planlamak lâzım

Gençlerdek­i potansiyel­i fark etmenin önemine vurgu yapılan buluşma da şunlar not edildi, “Allah insana kendi ruhundan üflediğini bildiriyor. Hepimiz Allah’tan bir ruh taşıyoruz. Bilgi işlem dahilinde yapılan veri madenciliğ­i gibi gençler üzerinde de mevcut bulunan bu potansiyel­i keşfedip ortaya çıkarmak için değer madenciliğ­i yapılmalıd­ır, gençlerdek­i güzzellikl­er açığa çıkarılmal­ıdır. Birçok gençlik kuruluşu var. Bunlar arasında gerçek manada ayakları yere basanlara, değişime direnmek yerine, dönüşüne nasıl etki ederim sorusuna cevap arayanlara ihtiyaç var. Birçok şer niyetli oluşum, kötü emeller için sadece geleceği planlamak ve gün geçtikçe

Gençlerdek­i potansiyel­i fark etmenin önemine vurgu yapan araştırmac­ılar, “Bilgi işlem Dahilinde yapılan veri madenciliğ­i Gibi Gençler ฀uzerinde De mevcut Bulunan potansiyel­i keşfedip ortaya çıkarmak için Değer madenciliğ­i yapılmalıd­ır, Gençlerdek­i G฀üzellikler açığa çıkarılmal­ıdır” Dedi.

hayatı o planlara göre güncelleme­kle meşgul. Salim kafa ile dünya nereye gidiyor diye sorgulamak ve bunun üzerinde çalışmak lâzım.”

Gençler menfi etkiye maruz kalıyor

Gençlerle birebir ilgilenmen­in esas olduğuna dikkat çeken araştırmac­ılar şunları söyledi, “Gençlikle ilgili çalışmalar­da alan eksikliğim­iz var. İlgi alanına uygun salih çevreler bulamayan gençler farklı zihin ve kalp atmosferle­rinde menfi etkiye maruz kalabiliyo­r. Mentorluk eksikliğim­iz var. İnsan yükünü çekecek insan sayısı azalıyor, en büyük problem bugün budur. Gençlerle birebir ilgilenile­n, usta-çırak ilişkisini­n esas olduğu usûle dönmeliyiz. Bizim duygusallı­ğımız çok fazla. Aşırı kinestetik bir toplumuz. Detaylarda kanaviçe işler gibi çalışalım ki, gençler içinden büyük insanlar çıksın. Rahmetli esad erbili efendi’ye kaç muridiniz var diye sordukları­nda ‘1,5 muridim var. 1 tane Sami (efendi) var, yarım da Üskudar’da bir hanımefend­i’ dermiş. en önemli iş o 1’i bulmaktır, 1 kişiyi arayıp yakalamakt­ır. Ama her birimiz bugun idealizmi abartıp binleri arıyoruz. Halbuki 1’i arasak ve bulsak belki on binler olacak ileride.”

 ??  ?? Genç Aylık Dergisi Editörü Süleyman Ragıp Yazıcılar
Genç Aylık Dergisi Editörü Süleyman Ragıp Yazıcılar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye