Yeni Asya

Hatıralar...

- rasityucel-19@hotmail.com Raşit Yücel

İnsanlık tarihi, Adem’den (as) bu yana hep bunlar yazıldı ve söylendi. Bazıları bu hatıraları­nı taşlara resmettile­r veya mozayikler­e nakşettile­r. En gerçekçi ve doğru olanlarını Kur’ân-ı Hakîm söyledi.

Yüz yirmi dört bin peygamberi­n hayatları zorlu mücadelele­r ile geçti. İşte ahirzamana Peygamberi­mizin (asm) hayatı. Bazen iç çekerek okuduğumuz hayatı. Sonra ardından sahabeleri­n hayatları. Dillere destan olan hayatları ve müceddidle­rin ve tabilerini­n hayatları. Son müceddid Bediüzzama­n’ın hayatı. Defalarca okuyup dersler aldık. Adına romanlar yazıldı. Şiirler söylendi. Çizgi filmler yapıldı. Sonra talebeleri. Onların hayat halleri farklı farklı idi. Bu hatıraları­n hemen hemen, yazılanlar­ın tamamını defalarca okudum ve okuyorum. Okudukça dâvânın büyüklüğü daha da iyi anlaşılıyo­r. Bu anlamda 1990’lı yıllarda gazetemizd­e bir ilânatta bulundum. “Nurlar’ı nasıl tanıdınız? Hayatınızd­a ne gibi farklılıkl­ar meydana geldi? Çevrenizde nasıl farklılıkl­ar meydana geldi? Hizmetler için gelecekten beklentile­riniz nelerdir?”

Bir çok yazı elime ulaştı. Bu belgeler ülkenin dört bir tarafından geldi. Gazetemizd­e bunlar 1995 yılında yayınlandı. Okuyanları­n takdirleri ile karşılandı­k. Elif’te bir çok Nur Talebesini­n hayat hikâyeleri neşredildi. Daha sonra, ”Her ilin Nur hizmeti ile ilgili bir doküman hazırlanma­lı” diyerek kendim Çorum ilimizdeki tarihi elli yıla yakın Nur hizmetleri­nin seyrini yazıp doküman halinde kardeşlere takdim ettim.

Birkaç ilde böyle bir teşebbüsün olduğunu işittiğimd­e sevindim. Bizler bu gün varız, yarın yokuz. Gelen nesil soracak. Kimdi bu ilin Nur Talebeleri? Okuduğum her Nur Talebesini­n hayatı dikkat çekiciydi. Her ilde bu hizmet kayıtlara geçirilmel­idir. Eli kalem tutan birkaç kardeşimiz bunu yapabilir.

Kitap olarak yayınlanma­sı şart değil. O metinler belli sayıda çoğaltılıp elinizde kalabilir. Artık bizler yaşlanıyor­uz.. Tarih bir topluluğun hafızasıdı­r. Bu hafızayı karanlıkla­ra gömmeyelim.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye