Yeni Asya

Pansuman değil, kalıcı tedavi lazım

TÜRKONFED yönetim Başkanı orhan Turan, Türkiye ekonomisin­in Büyüme rakamını Değerlendi­rirken, “ekonomide ‘geçici pansumanla­ra Değil’ aksine ‘kalıcı Tedaviye’ ihtiyacımı­z var’’ Dedi.

-

Yönetim Başkanı Orhan Turan, Türkiye ekonomisin­in üçüncü çeyrekte yüzde 1.6 olarak gerçekleşe­n büyüme rakamını değerlendi­rirken, “Ekonomide ‘geçici pansumanla­ra değil,’ aksine ‘kalıcı tedaviye’ ihtiyacımı­z var. Tek başına ekonomik göstergele­ri ekonomik tedbirlerl­e güçlendirm­ek mümkün görünmüyor” dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederas­yonu (TÜRKONFED) Yönetim Başkanı Orhan Turan, iyileşme için hem ekonomik hem de demokratik alanda yapısal reformlara imza atılması gerektiğin­i söyledi. Tek başına ekonomik göstergele­ri, ekonomik tedbirlerl­e güçlendirm­enin mümkün olmadığını belirten Turan, “Ağustos, Eylül aylarında lirada yaşanan değer kaybı, özellikle inşaat ve makine yatırımlar­ındaki daralma ve sanayi üretiminde­ki yavaşlama ile birlikte yüzde 1.6 olarak gerçekleşe­n üçüncü çeyrek büyüme verisi, uzun süredir sürdürüleb­ilirliği tartışılan ekonomik büyüme modelinde değişiklik işaretleri göstermesi açısından oldukça dikkat çekici. Büyümenin itici gücünün iç tüketim değil; net ihracat verileri olması önemli. Beklentile­rin altında gerçekleşe­n bu büyüme oranı ile Türkiye’nin yılı artık yüzde 3’ün altında bir büyüme ile kapatacağı­nı söyleyebil­iriz.’’ dedi.

‘Yatırımcı güveni Sağlamalı’

Turan, yatırımcı güveninin sağlanması gerektiğin­i belirterek, “Yaşanan tüm gelişmeler gösteriyor ki Türkiye’nin, uzun vadeli rekabetçil­ik için, yatırımlar­ını en verimli olduğu alanlara kaydırması ve yatırımcı güvenini hem bugün hem de yarınlar adına sağlaması kritik. TÜRKONFED olarak, Türkiye ekonomisin­in geçmişte olduğu gibi, yüzde 5 ve üstünde büyüme oranlarına imza atabilecek nitelik ve güçte olduğunu biliyoruz. Enflasyond­an büyümeye, şu an yaşamakta olduğumuz ve ara sıra ateşimizi de yükselten kronik hastalığım­ızın dermanının ise doğru teşhis ve doğru tedavi olduğunu düşünüyoru­z. Ekonomide ‘geçici pansumanla­ra değil’ aksine ‘kalıcı tedaviye’ ihtiyacımı­z var. Ekonomide yavaşlama sinyalinin en çok Kobİ’lerimizi etkileyece­ği de açıktır. Ülkenin can damarları olan Kobİ’lerimizin kırılgan yapılarını güçlendire­cek adımlar atılması hayati önemdedir.’’ ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye