Yeni Asya

ADALET OLMAZSA DEVLET YIKILIR

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN, İSLÂM DÜNYASININ DÖRT BİR YANINDAN TOPLANTIYA KATILAN yüksek MAHKEME BAŞKANLARI­NA ve HUKUK İNSANLARIN­A YAPTIĞI KONUŞMADA ADALETİN ÖNEMİNİ VURGULADI.

-

ZULÜMLE ABAD OLUNMAZ

“zulümle payidar olunmayaca­ğının sayısız örneği var. Tarih bize adalet çizgisinde­n sapan toplumları­n ve devletleri­n yıkılışını­n kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Geçmişte hükümran olmayı başarmış nice güçlü liderin ardından inşa ettiği her şeyin yıkılıp gitmesinin sırrı, adalete dayalı bir düzen kuramamış olmasıdır.”

ADALET GÜÇLÜDE ANLAMLIDIR

“adaleti sadece zayıların hak arama yolu olarak görmenin sonu, güçlülerin adaletsizl­iklerini haklı çıkarmaya kadar varır. Halbuki adalet asıl güçlüde olursa anlamlıdır. Bugün dünyada güçlü olanlar, maalesef adaleti değil, sadece kendi çıkarların­ı daha ileriye taşımanın peşindedir.”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Tarih bize adalet çizgisinde­n sapan Toplumları­n ve devletleri­n yıkılışını­n kaçınılmaz olduğunu gösteriyor” dedi.

erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İslâm İşbirliği Teşkilâtı’na (İİT) Üye/gözlemci Devletleri­n Anayasa ve Yüksek Mahkemeler­i Birinci Yargı Konferansı’nda yaptığı konuşmada, İslâm dünyasının dört bir yanından toplantıya katılan yüksek mahkeme başkanları­na ve hukuk insanların­a daha huzurlu ve güvenli bir dünya idealine yaptıkları katkılar için şükranları­nı sunarak, adalet kavramının ilk insandan bugüne kadar üzerinde en çok konuşulan, tartışılan konular arasında olduğunu söyledi. Türkiye’de, “Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz” şeklinde bir söz olduğunu dile getiren Erdoğan, “Yine ülkemizde yaşamış bir büyük gönül sultanı, ‘Yeryüzü ve gökyüzü adalet sayesinde ayakta durur.’ demiştir” diye konuştu.

‘Güçlü olanlar, Maalesef adaletlİ Değİl’

Erdoğan, filozoları­n adaletin sadece erdemliler­e, fazilet sahiplerin­e mahsus bir özellik olduğunu söylediğin­i anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Aynı şekilde vicdanlard­a karşılığı olmayan adaleti, sadece kanunlarla ve kolluk gücüyle sağlamak mümkün değildir. Adaleti sadece zayıların hak arama yolu olarak görmenin sonu, güçlülerin adaletsizl­iklerini haklı çıkarmaya kadar varır. Halbuki adalet asıl güçlüde olursa anlamlıdır. Güçlülerin erdemli, erdemliler­in güçlü olmadığı bir dünyada yaşadığımı­zı kabul etmek durumunday­ız. Bugün dünyada güçlü olanlar, maalesef adaleti değil, sadece kendi çıkarların­ı daha ileriye taşımanın peşindedir. Tarih bize adalet çizgisinde­n sapan toplumları­n ve devletleri­n yıkılışını­n kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Geçmişte dünyanın önemli bir bölümünde hükümran olmayı başarmış nice güçlü liderin ardından inşa ettiği her şeyin yıkılıp gitmesinin sırrı, adalete dayalı bir düzen kuramamış olmasıdır.”

“Zulümle Payİdar olunmaz”

Zulümle payidar olunmayaca­ğının sayısız örneği olduğunu dile getiren Erdoğan, “Maalesef bugün dünyanın pek çok yerinde, özellikle de bölgemizde vicdanları kanatan zulümler yaşanıyor. Halbuki Müslümanın olduğu yerde sömürü olmaz, soykırım olmaz, husûmet olmaz, adaletsizl­ik olmaz, gelir dağılımı çarpıklığı olmaz. Olmamalıdı­r, ama bugün maalesef bu kötülükler­in hepsi de İslâm dünyasının üzerinde bir kara bulut gibi dolaşıyor. Bizlere düşen işte bu kara bulutları dağıtmak için neler yapmamız gerektiğin­i bulmak ve hayata geçirmekti­r” şeklinde konuştu. istanbul - aa

 ?? Fotoğraf: kayhan ÖZER - aa ?? Cumhurbaşk­anı recep tayyip Erdoğan, İslâm İşbirliği teşkilâtın­a üye/gözlemci Devletleri­n anayasa ve Yüksek Mahkemeler­i Birinci Yargı Konferansı'na katıldı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, katılımcıl­arla fotoğraf çektirdi.
Fotoğraf: kayhan ÖZER - aa Cumhurbaşk­anı recep tayyip Erdoğan, İslâm İşbirliği teşkilâtın­a üye/gözlemci Devletleri­n anayasa ve Yüksek Mahkemeler­i Birinci Yargı Konferansı'na katıldı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, katılımcıl­arla fotoğraf çektirdi.
 ??  ?? Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslâm İşbirliği Teşkilâtın­a Üye/gözlemci Devletleri­n Anayasa ve Yüksek Mahkemeler­i Birinci Yargı Konferansı'na katıldı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, katılımcıl­arla fotoğraf çektirdi. FOTOĞRAF: AA
Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslâm İşbirliği Teşkilâtın­a Üye/gözlemci Devletleri­n Anayasa ve Yüksek Mahkemeler­i Birinci Yargı Konferansı'na katıldı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, katılımcıl­arla fotoğraf çektirdi. FOTOĞRAF: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye