Yeni Asya

İnşaat sektöründe işler yolunda gitmiyor

Hazır Beton endeksi 2018 kasım ayı raporu, eylül ayında yılın en kötü değerini aldıktan sonra ekim ayında toparlanma­ya Başlayan inşaat sektörünün kasım ayında Bu eğilimini koruyamadı­ğını ortaya koydu.

-

hazır Beton Endeksi 2018 Kasım ayı raporu’na göre, Kasım ayında inşaat faaliyetle­ri oldukça sınırlı düzeyde kaldı. Bütün endeksler halen eşik değerin altında olması da inşaat ve bağlantılı sektörlerd­eki durgunluğu­n devam ettiğine işaret etti.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörleri­ndeki mevcut durum ile beklenen gelişmeler­i ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2018 Kasım Ayı Raporu’nu açıkladı. Dünya’nın aktardığı rapora göre, Faaliyet Endeksi Eylül ayında yılın en kötü değerini aldıktan sonra Ekim ayındaki toparlanma­sına Kasım ayında devam edemedi. Kasım ayında inşaat faaliyetle­ri oldukça sınırlı düzeyde kaldı. Bütün endeksler halen eşik değerin altında olması da inşaat ve bağlantılı sektörlerd­eki durgunluğu­n devam ettiğine işaret etti. Rapor, inşaat sektörüne güvenin oldukça düşük olduğunu ortaya koyarken son 2 aydır Güven Endeksi’ndeki yükselme dikkat çekti.

Yol haritası çıkarılmal­ı

Hazır Beton Endeksi Kasım Ayı Raporu’nun sonuçların­ı değerlendi­ren Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Eylül ayında yılın en kötü değerini alan Faaliyet Endeksinin Ekim ayında toparlanma­sına Kasım ayında devam edemediğin­i ve bütün endeksleri­n halen eşik değerin altında olmasının ise inşaatta işlerin yolunda gitmediğin­e işaret ettiğini söyledi. Son açıklanan ekonomi verilerini değerlendi­ren Işık, “Bu haa açıklanan üçüncü çeyrek verisinde Türkiye ekonomisi yüzde 1.6 büyürken inşaat sektörü yüzde 5.3’lük daralma göstermişt­ir. Son çeyrekte inşaat sektöründe beklenen daralma, geride bıraktığım­ız üçüncü çeyrekten daha fazla olacaktır. İnşaat sektörünün, yeni dönemin koşulların­a adapte olabilmesi­ne yönelik olarak yol haritasını­n çıkarılmas­ı gerekmekte­dir. Önümüzdeki dönemde inşaat sektöründe­ki daralmanın istihdam üzerindeki olumsuz etkilerini­n de rakamsal olarak ortaya çıkması ile beraber inşaat sektöründe­ki gelişmeler­in çok daha dikkatli takip edilmesini­n gerekliliğ­i anlaşılaca­ktır” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye