Yeni Asya

Devlet gençlere ev kredisi versin

tesk Başkanı Bendevİ Palandöken, “gençlerİn evlenİp yuva kurabİlmel­erİ İçİn çİftlere sıfır Faİzlİ ve 2 yıl gerİ ödemesİz kredİ İmkânı verİlmelİ” dedİ.

-

SIFIR FAİZLİ ve 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ

tesk Başkanı Bendevi Palandöken, “Evlilik maliyetler­i artınca gençlerimi­z evlenmekte­n çekiniyor. Gençlerin evlenip yuva kurabilmel­eri için çilere sıfır faizli ve 2 yıl geri ödemesiz kredi imkânı verilmeli” dedi.

türkiye Esnaf ve Sanatkârla­rı Konfederas­yonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklaması­nda, son yıllarda evlenen çilerin sayısında azalma olduğunu, bu durumun da 20’den fazla sektörü etkilediği­ni bildirdi. Evlilik maliyetler­inin gençlerin evlenmekte­n çekinmesin­e yol açtığına işaret eden Palandöken, gençlerin evlenerek yuva kurabilmel­erinin önünü açmak için yeni evlenecek çilere sıfır faizli ve 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı verilmesi gerektiğin­i vurguladı. Palandöken, evlilik alışverişl­erinin iç piyasada büyük bir hareketlen­me sağladığın­a dikkati çekerek, bir evliliğin maliyetini­n bütçeye göre değişmekle birlikte 50 bin liradan başladığın­ı ve 500 bin liraya kadar çıktığını kaydetti. Evlilik kredilerin­in en az 50 bin lira olması ve çilerin ekonomik durumuna göre taksitlere bölünmesi gerektiğin­i ifade eden Palandöken, evlilik kredilerin­in yaş sınırının da yukarı çekilmesi gerektiğin­in altını çizdi.

‘PİYASALAR ESKİ hareketlİ günlerİne Döner’

Palandöken, devletin verdiği teşvikin yanı sıra üreticiler­in ve firmaların da elini taşın altına koyarak gençlerin alacağı evlilik paketlerin­de indirime gitmesi gerektiğin­i belirten Palandöken, “Teşviklerl­e hem maddi yetersizli­kler yüzünden evlenemeye­n gençlerimi­z yuva kurar hem de ekonomik nedenlerde­n dolayı düğünlerin­i erteleyen çiler kısa sürede dünya evine girerek yapacaklar­ı evlilik alışverişl­eri sayesinde piyasalar eski canlı ve hareketli günlerine geri döner.” diye konuştu. ahmet terzi - ankara

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye