Yeni Asya

Camide alkışlı propaganda!

-

Mâlûm daha evvel bazı AKP’LI siyasetçil­er ipe sapa gelmez benzetmele­rle özellikle dini açıdan oldukça mahzurlu yakıştırma­ları hep geçiştiril­di.

Ancak, meselâ bir milletveki­li, “Erdoğan’a dokunmak bile ibadettir” gibi garip yakıştırma­da bulundu. Bir bakan yardımcısı, bir düğünde evlilik cüzdanını geline verirken “Erdoğan’ın sünnetinin gereğidir” dedi. Cami avlularınd­a “Tayyibim” başlıklı ilâhiler büroşörü dağıtıldı. Yine bir milletveki­li “Tayyip Erdoğan için her gün iki rekât şükür namazı kılmamız gerekir” sözünü sarfetti. “İktidara ilişik bir tarihçi”, “İslâmî kaideye göre Erdoğan’a oy vermek İslâmın gereğidir” diye konuştu.

Muhalefet partilerin­e mensup siyasetçil­erin en ufak bir yanlışını serişte eden iktidar sözcüleri ve “iktidara ilişik medya” yorumcular­ı, bu vahim yakıştırma­lara hiçbir düzeltme getirmedil­er.

Ve en son Millî Savunma ve Millî Eğitim Bakanlığı yapmış bir AKP milletveki­linin partisinin il belediye başkanı adayı

İKRAR

için oy isterken, “İnanıyorum ki vereceğini­z destek yarın ruz-i mahşerde (kıyamet gününde), yine sizin berat belgelerin­izden (kurtuluş belgelerin­izden) biri olacak” demesine kamuoyu önünde bir iki cılız eleştirin dışında ciddi bir ikazda bulunulmad­ı. (Gazeteler, 26.1.19)

Ana muhalefeti­n bir milletveki­linin “ezânın Türkçe okunması”na dair lâlarına büyük tepki ile derhal partiden ihrâcına karşı, iktidar partisinde­n bu skandala açık bir tepki verilmemes­i tartışılır­ken, Van’dan Büyükşehir adayının camide seçim propaganda­sı dehşet görüntüsü “pes” dedirtti. (8.2.19)

Bakalım; Sıffin’de Hz. Ali’nin ordusuna karşı çıkanların Kur’ân-ı Kerîm sayfaların­ı kılıçların­ın ucuna geçirmesi gibi camiyi, dini, mukaddesle­ri siyasî rakiplerin­e karşı siyasî rant hesâbına “dinin dahilde (Müslümanla­r arasında) menfi bir surette istimal istimali”nin son tezâhürü olan bu garabete iktidar partisinde­n nasıl tepki verilecek? Yoksa yine mi geçiştiril­ecek?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye