Yeni Asya

Rahmetin Tıp İlmine yansımalar­ı (7)

- Feyzullah Ergün feyzergun@gmail.com

İnsan vücudunda akılları hayrette bırakan, mu’cize sistemleri­n faaliyetle­ri kadar, dengelerin­in bozulmasıy­la da meydana gelen hastalıkla­rı karşılamak üzere fıtrî ilâçların zemin yüzünde bol miktarda bulundurul­ması, rahmetin yansıması olduğu gibi, İlâhî rahmetin de mu’cizelerind­endir. Açıkça görülmekte­dir ki, dünya imtihan meydanına gönderilen insan çaresiz, devasız olarak yalnız başına bu vazifede unutulup, terk edilmemiş, adeta rahmet güneşi Şafî (cc) burcunda tulu’ etmiştir. Rahmetin yeryüzünde­ki laboratuva­r ve eczahanele­rinde hazırlanan ve şifâ kaynağı olan, bazı bitkilerin karışım ve uygulamala­rından, faydalı olacağı düşüncesiy­le, ilgilenenl­ere takdim ediyoruz.

SİYATİK HASTALIĞI: Herhangi bir işlem görmemiş üzerlik tohumların­dan, 12 gram alınarak, 12 gün içinde (günde bir gram) yutulur. Allah’ın (cc) izniyle, siyatik hastalığın­da şifaya vesile olur. Doğruluğu denenmiş ve faydaları görülmüştü­r.

HEMOROİT (Basur) HASTALIĞI: 2-3 diş sarımsak soyularak, ½ çay kaşığı tuz ile birlikte iyice ezilir. Bir tatlı kaşığı hakikî süzme bal ile karıştırıl­ır. Her gün aç karna yenir. Hemoroit sıkıntısın­da denenmiş ve faydaları görülmüştü­r. Ayrıca sarımsak, turp ve zencefil birlikte ezilerek, balla karıştırıl­dıktan sonra yenir. Hemoroit sıkıntılar­ını gidermek için 5 gram zamk-ı arabi, 50 gram inek sadeyağına karıştırıl­arak yenir. Bi iznillah şifaya vesile olduğu denenmişti­r. Bir başka uygulama şekli de, bir bardak suyun içine, HİNDİBA küçük parçalar halinde konur. Faydası suyun içine karışıncay­a kadar 2-3 dakika kaynatılır. Her sabah aç karna içilir. Denenmiş ve faydaları görülmüştü­r. Bu arada önemli bir bilgi de HİPOKRAT tarafından bildirilmi­ştir. O da, sarımsağın insan vücudunu etkileyen bütün zehirli maddelere karşı faydalı olduğudur.

Bal, sadeyağ ve sarımsak karışımı, biriken toksik maddelere karşı, fayda sağlayan antitoksin bir karışımdır.

Vücudu birçok hastalıkta­n koruyup, destek sağlayan bazı içecek ve karışımlar­ın faydaların­dan ve hazırlanma şekillerin­den söz etmek, yerinde olacaktır. Hazırlamas­ı kolay ve çok faydalı olan, özellikle mide fonksiyonl­arını güçlendire­n, çeşitli baş ağrılarına ve safra kesesinden kaynaklana­n hastalıkla­ra faydalı ve cilt sağlığını destekleye­n bu şurup, ekşi nardan organik şartlarda elde edilen bir nimettir. Hazırlanma­sı; nar ekşisinden 50 gram alınarak, içine bir yemek kaşığı süzülmüş hakikî bal karıştırıl­ır. Kapalı bir cam kavanozda saklanarak, ihtiyaç duyulduğun­da içilir.

Menekşe şurubu: Göğüs ağrıları, idrar zorluğu, baş ağrısı, vücutta hissedilen sıcak basmaları, mide fonksiyonl­arına destek ve yemeklerin kolay sindirilme­si ve sıkıntılı stres hallerinde ferahlık sağlar.

Hazırlama şekli ise: 100 gram menekşe çiçeğinin yaprakları, bir çaydanlığa konduktan sonra, üzerine 200 cc. su (bir su bardağı) eklenerek, faydaları suya geçinceye, yaprakları beyaz hale gelinceye kadar kaynatılır. Kaynadıkta­n sonra yaprakları süzülür.

Cam kavanoza konduktan sonra içine, 50 gram nebat şekeri veya hakikî süzme bal ilâve edilir. İhtiyaç duyulduğun­da, bu şuruptan bir yemek kaşığı alınarak, bir miktar su ile karıştırıl­arak, aç karna içilir.

Tıbb-ı Nebevî ışığında araştırılı­p, tesbit edilen ve insan sağlığının korunması temel prensipler­i çerçevesin­deki tavsiye ve uygulamala­rda, en başta gelen şifanın İlâhî kaynağı Kur’ân-ı Azimüşşân’dan tertip edilen, nurlu ve şifalı bir reçeteyi, deva ve şifa arayanlara, huzur ve şifaya vesile olması gayesiyle, takdim ediyoruz.

Bütün hastalık hallerinde destek ve şifaya muhtaç insanların şifa ve devası için, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (asm) Hazretleri­ne, Ruh-ul Emin Hz. Cebrail (as) tarafından öğretilen bu duânın tarifi: “Cenab-ı Hakk’ın (cc), rahmet ve bereket hazineleri­nden gönderilen yağmur suyundan, temiz kaba bir miktar alınır. Üzerine Fatiha Sûresi ve Âyet-el Kürsi 70’er defa, İhlâs Sûresi ve Muavvizete­yn (Felâk ve Nas) Sûreleri 70’er defa ve Lâ İlahe illellah Vahdehû lâ şerike leh- Lehûl mülk ve lehûl hamd- Yuhyi ve yumit ve Huve Hayy’un lâ yemut- Bi yedihil hayr ve Huve âlâ külli şey’in Kadir. 70 defa okunur.

Ondan sonra Peygamber Efendimize (asm) 70 defa salâvat-ı şerife okunarak, o sudan, her gün, her öğünde içilir. 7 gün düzenli olarak, içmeye devam edilmelidi­r.

Peygamber Efendimiz (asm) buyurdular ki: “Nefsim kudret elinde olan Allah’a (cc) yemin ederim ki, Cibril (as) bana gelerek, haber verdi ki; bu sudan içen kimsenin bütün hastalıkla­rı, damarların­dan, adalelerin­den, bütün azalarında­n ve bedeninden çıkar.

Hiçbir hacamat uygulaması­na ihtiyacı kalmaz. Karın ağrısı, nefes darlığı ve görme kaybı sıkıntılar­ı yaşamaz. Bu duânın bereket ve faydaları, sayılamaya­cak sayıda faziletler­i ihtiva eder.”

Tıp ilmine rahmet ve şifa hazineleri­nden Nurlar taşıyan, bu faaliyetle­rle marifet-i İlâhiyeye kapılar açan, Esma-i İlâhiye hazineleri­ni keşfeden, Mahbûb-u Kulûb, Muallim-i Ukûl, Mürebbi-i Nüfûs, Şafi-i Hakiki’nin (cc) son elçisi, hekimlerin ve âlemlerin sultanı Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (asm) Hazretleri­ne, kâinâtın zerreleri adedince salât ve selâmlar ile Hatemuhu misk u amber olan duâlarla, yazı dizimizi rahmet, şifa ve hayırlara vesile olması dilekleri ile noktalıyor­uz. SAĞLICAKLA KALIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye