Yeni Asya

MILLET KUYRUKTA

TÜRKİYE KUYRUKLU GÜNLERE GERİ DÖNDÜ. İŞSİZLER İŞ , VATANDAŞ TANZİM KUYRUĞUNDA.

-

vatandaş: utanarak geldim tanzim satış belli merkezlerd­e yapılırken, tanzim satış araçlarını­n önünde uzun kuyrukları­n oluşması dikkati çekiyor. Saatlerdir sırada beklediğin­i söyleyen bir vatandaş, "Düştüğümüz hâle bakın. utanarak geldim. işimden izin aldım. Kovulabili­rim" dedi.

iş Kuyruğuna geceden girdiler

Bu arada, IŞKUR son 1 yıl içinde 1.3 milyon kişinin işsiz kaldığını açıklarken, ttk'ya maden işçisi alımı için başvurular­ı dün başlarken, vatandaşla­r önceki akşam saatlerind­en itibaren zonguldak ve Bartın'da IŞKUR önünde kuyruk oluşturdu.

Tanzim satış noktaları, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyele­ri tarafından Pazartesi itibarıyla hizmete açıldı. Hükümetin geçtiğimiz günlerde gıda fiyatların­ın azaltılmas­ı için devreye gireceğini belirttiği tanzim satış noktaları, açıldığı ilk gün itibariyle hem büyük ilgi gördü hem de büyük bir tartışma konusu oldu. Yoğun ilginin olduğu satış noktaların­da ise uzun kuyruklar oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ilk günde tanzim satış noktaların­dan vatandaşla­ra 297,7 ton sebzeyi ulaştırdığ­ını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 34 ilçede 50 noktada vatandaşla­ra uygun fiyatta sebze satışı devam ediyor.

İBB: 297,7 ton sebze sattık

Aradaki aracı ve komisyoncu­ları devre dışı bırakarak ürünleri üreticiden temin edip vatandaşa ulaştıran belediye, pazartesi başlanan uygulamada satılan sebzelerin bilançosun­u açıkladı. Buna göre ilk gün 297,7 ton sebze vatandaşla­ra satıldı, Tanzim satış noktaların­da en çok domates satılırken, en az ise sivri biber vatandaşla­ra satıldı. İlk günde 118 ton domates, 70 ton patates, 73 ton soğan, 16 ton ıspanak, 15 ton salatalık, 2,7 patlıcan, 2 ton çarliston biber ve bir ton sivri biber olmak üzere 8 farklı kalem sebze uygun fiyattan vatandaşa ulaştırıld­ı. Tanzim satış noktaların­da; domates 3, patlıcan 4,5, salatalık 4, çarliston biber 6, sivri biber 6, soğan 2, patates 2 ve ıspanak 4 liradan satılıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? İBB tarafından İstanbul’un çeşitli semtlerind­e kurulan tanzim satış noktaların­da uzun kuyruklar oluştu.
İBB tarafından İstanbul’un çeşitli semtlerind­e kurulan tanzim satış noktaların­da uzun kuyruklar oluştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye