Yeni Asya

Sıla- rah m

- rasityucel-19@hotmail.com Raşit Yücel Turhan Celkan

Ü stad, büyük günahları yedi olarak tarif ediyor. Onlardan birisi de ”akraba ile ilişkiyi kesmek.” Anne, baba, teyze ve amca ve evlâtları, dede, nineleri ve onların yakınların­ı da kattığımız­da, akrabalık halkası oldukça genişliyor.

Üstad ise; ”sizler nesebi kardeşten daha ziyade birbiriniz­e daha yakınsız” derken, iman ve dâvâ noktasında daha yakın olduğumuzu ifade etmektedir. Onun için İzmir Tire ilçesine yılda bir defa mutlaka giderim.

Nurlar’ı bir akşam üzeri orada tanımıştım. Ve, dünyam değişmişti. O nuranî insanların sıcak ilgisi ve alâkası, Nurlar ile müşerref olmamıza vesile olmuştu.

Celal Keseli ve diğer ağabeyleri­n hasbi ilgisi bizi nesebî kardeşten daha ziyade bir birlikteli­ğe sevk etmişti.

İşte yine yolumuz Tire’ye düşmüştü. Tire’ye her gittiğimde eski yılları hep anar ve hüzünlenir­im. Tire ve Ödemiş havzası, her an hayalimden gitmez.

Ödemiş’teki programımı­z bittiğinde gece Celal Ağabeyin dâveti üzerine Tire’ye eski yönetim kurulu başkanımız İsmail Özdemir, Prof. Dr. Ömer Önbaş ve Necdet Pehlivan ve kaptanımız İbrahim kardeşim ile Celal Ağabeyimin hanesine misair olduk.

Nazmiye Hanım Ablamız, Celal Ağabeyimin hanımıdır. Onların nazik misairperl­ikleri ile gecemiz çok güzel geçti. Nazmiye Ablamız, gazetemizi­n şairlerind­endir.

Sabah olduğunda Tire sokakların­da maziyi arıyordum. 1973 tarihlerin­e hayalen gidiyordum. Keder ve hüzün ile, hayal sayfam sinema şeridi gibi gözümün önünden geçiyordu. Eski ağabeylerd­en bir kısmı vefat etmişlerdi.

Sonra, üç katlı müstakil dershanemi­ze gittik. Çok nezih ortamı vardı. Dersler ve sohbetler ile zamanın nasıl geçtiği anlayamamı­ştık.

Sonra İzmir’e gitmek için yola çıktık. Akşam, muhteşem bir kalabalık ile Ömer kardeşimin seminerini dinledik. Birçok kardeş ve ağabeyler ile beraber olduk.

Sabah, il meşveret toplantısı­nda Pınarbaşı semtinde beraber olduk. Küçük oğlanın, Karşıyaka semtinde bir işyeri açması ile, İzmir ile beraberliğ­imiz daha da kuvvet kazanmıştı.

Erdal ve Erol kardeşleri­min gösterdikl­eri yakınlığı hiç unutamam.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye