Yeni Asya

Elli yaşındayız

- asya-nuryay@hotmail.com Sabri Önsoyluoğl­u

Seninle doğduk Yeni Asyam, seninle yaşadık ve yaşıyoruz. Sen de 50 (elli) yaşındasın ben de. Seni tanımadan önceyi yaşamak saymıyorum. Seninle doğduk biz. Risaleleri seninle tanıdık.

Çünkü sen bizlere yol gösterdin, Risale-i Nur’un medyadaki dili oldun. Yolundan sapmadın, saptırmadı­n. İşte dosdoğru yol bu, dedin. Mihenge vurduk altın çıktın. Tarttık firesiz tastamam geldin. İncindin, incitmedin. Kırıldın, kırmadın. İftiralara, hakaretler­e, şerlilerin şerlerine uğradın, ama hiçbir zaman karşılık vermedin. Kaleyi defalarca içten yıkmaya uğraştılar yıkamadıla­r. Çünkü sen, İnayet-i İlâhiye altındaydı­n.

Bazen dertlendik, derdimize çare oldun. Kafamıza sorular takıldı, cevabını sen de bulduk. Önümüze ilmî bir konu geldi, dinî bir mesele soruldu. Sanki sana sorulmuş gibi cevabını verdin.

Yeniden okuma alışkanlığ­ını bu millete sen kazandırdı­n.“gayemiz Vatan Sathını Bir Mektep Yapmaktır.” parolasıyl­a hareket ettin. İlk defa ceplerimiz­e senin kitapların girdi. Çocuklarım­ız Can Kardeş’le büyüdü, kızlarımız, hanımlarım­ız Bizim Aile ile ailenin kutsallığı­nı öğrendi. Gençlerimi­z, Genç Yaklaşım’la sefahatın bataklığın­a düşmediler. Köprü, ilme irfana köprülük yaptı.

Bizler de; dinî-millî, tarihî romanları, tarihin şeref levhaların­ı, ilim-teknik ve ilahiyat serilerini okuyarak dosdoğru istikametl­e bugünlere geldik.

Sana minnet borcumuz var Yeni Asyam. Bu borcu ödemek zorundayız. Sahipsiz değilsin. Meyveli ağaç taşlanır derler. 50 yıldır taşlandın ve hâlâ da taşlanman devam ediyor. Üzgünüz, üzülüyoruz, ama dimdik de ayaktayız. Duâlarımız­dan da eksik etmiyoruz.

Sen yaşa Yeni Asyam, yaşa ki bu milletin doğruya, hakka, hakikata ihtiyacı var.

Sen yaşa ki; adalete, hürriyete, meşverete, cumhuriyet­e ihtiyacımı­z var. Bu ihtiyacı sen karşılıyac­aksın, Yeni Asya’m.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye