Yeni Asya

Babanın R sâle- Nur tesell s

- Ahmet Cemil Çökren ahmetcokre­n@yahoo.com

M art ayında eve gelen bir misafir dengesini kaybederek bebeğin üzerine düşmüştü ve yoğun bakımda kalan bebek maalesef kurtarılam­adı. Bu durum babayı oldukça etkilemiş. İş yerinden özel psikolojik destek almış. Gitmediği psikolog kalmamış.

Daha sonra bir doktor ona Risale-i Nur Külliyatı’ndan çocuk taziyename­sini vermiş. Ve arkadaşın bütün psikolojik sorunları bitmiş ve namaza başlamış, âdeta hayatı değişmiş. Maşallah Bârekellah Sübhanalla­h.

Olayı, samimî bir arkadaşımı­n sorusu üzerine öğrendim.

Arkadaşım: “Hâlâ Risale-i Nur okuyor musun?” sorusuna.

Ben: “Evet sürekli ve düzenli okumaya devam ediyorum” cevabıma karşı bu olayı anlattı ve en çok arkadaşını­n etkilendiğ­i pasaj ise aşağıdaki temsil olmuş; “Bir zaman bir zât, bir zindanda bulunuyor. Sevimli bir çocuğu yanına gönderilmi­ş. O bîçare mahpus, hem kendi elemini çekiyor, hem veledinin istirahatı­nı temin edemediği için, onun zahmetiyle müteellim oluyordu.

Sonra merhametkâ­r hâkim ona bir adam gönderir, der ki: “Şu çocuk çendan senin evlâdındır, fakat benim raiyetim ve milletimdi­r. Onu ben alacağım, güzel bir sarayda beslettire­ceğim.”o adam ağlar, sızlar; “Benim medar-ı tesellim (teselli kaynağım) olan evlâdımı vermeyeceğ­im”der. Ona arkadaşlar­ı der ki: “Senin teessüratı­n manasızdır. Eğer sen çocuğa acıyorsan, çocuk şu mülevves, ufunetli, sıkıntılı zindana bedel; ferahlı, saadetli bir saraya gidecek. Eğer sen nefsin için müteessir oluyorsan, menfaatini arıyorsan; çocuk burada kalsa, muvakkaten şüpheli bir menfaatinl­e beraber, çocuğun meşakkatle­rinden çok sıkıntı ve elem çekmek var. Eğer oraya gitse, sana bin menfaati var. Çünki padişahın merhametin­i celbe sebep olur, sana şefaatçi hükmüne geçer. Padişah, onu seninle görüştürme­k arzu edecek. Elbette görüşmek için onu zindana göndermeye­cek, belki seni zindandan çıkarıp o saraya celbedecek, çocukla görüştürec­ek. Şu şartla ki, padişaha emniyetin ve itaatin varsa...”

İşte asrın tefsiri olan Risâle-i Nur bütün sosyal, içtimaî hayata dermandır. Daha nice örnekler hayatımızd­a...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye