Yeni Asya

Akp’nin seçim kozu KABİNE revİzyonu

SEÇİME GÜNLER KALA KABİNE REVİZYONUN­U YENİDEN GÜNDEMİNE ALAN AKP’NİN BU PLANı, SEÇİM KOZU OLARAK YORUMLANDı.

-

İKTİDAR partisi AKP, İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenece­k seçime günler kala kabine revizyonun­u yeniden gündemine aldı. AKP ve hükümet çevreleri, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın bu konudaki değerlendi­rmelerini sürdürdüğü­nü, 23 Haziran öncesinde kabine revizyonun­a 31 Mart seçiminin hemen sonrasında­n daha yakın durduğunu konuşuyor. Erdoğan’ın “son kararı verecek isim” olduğuna dikkat çeken Akp’liler, “Seçim öncesi bir yenilenme olacak. AKP’LI seçmen de partisinin değişimler­e ve yenilikler­e açık olduğu fikriyle sandığa daha kolay gidecek” bilgisini paylaşıyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, 31 Mart yerel seçiminin tamamlandı­ğı gece AKP Genel Merkezi’nin balkonunda­n yaptığı konuşmada “seçmenin mesajının iyi değerlendi­rileceği” üzerinde durmuş, Akp’nin seçmenin beklentile­rine uygun şekilde yoluna devam edeceğini söylemişti. Erdoğan’ın bu sözleri hem partide hem de kabinede “değişiklik” olarak yorumlanmı­ştı. Ancak, İstanbul seçiminin iptali ile birlikte bu değişiklik 23 Haziran sonrasına bırakılmış­tı.

erdoğan yakında kararını verecek

23 Haziran’a günler kala hem kararsız hem de sandığa gitmekte zorlanan seçmenin nasıl ikna edileceğin­in günlerce tartışıldı­ğı AKP’DE muhtemel kabine revizyonun­un 23 Haziran öncesine çekilmesi yönündeki görüşler öne çıkmaya başladı. Bu görüşlerde “Seçmene değişim ve yenilik mesajı verileceks­e 23 Haziran öncesinde verilmeli. Dw’nin haberine göre seçmen, beklentisi­nin hızlı şekilde yerine getirildiğ­ini görmeli” değerlendi­rmelerinin ağır bastığı bilgisi siyaset kulislerin­e yansımış durumda.

İstanbul seçiminin AKP hükümeti için kritik olduğu mesajını her fırsatta yineleyen Erdoğan’ın da bu değerlendi­rmelerin üzerinden tekrar tekrar geçtiği ve kararını yakın zamanda vereceği konuşuluyo­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye