Yeni Asya

Korkutarak iktidar olunmaz

-

Eski AKP Manisa Milletveki­li Selçuk Özdağ, isim vermeden bazı bakanlara eleştirdi. Özdağ, “Korku iklimi hakim kılmaya çalışılara­k iktidar olunamaz” diyerek, “Korku dili AK Parti’yi var eden sebeplere aykırıydı. İstanbul’da bunun zararların­ı hep beraber gördük. Hâlâ aynı dili konuşan bakanlar var. Bunlar AK Parti’ye çalışmıyor­lar, toplumu dalga dalga başka yerlere itiyorlar” ifadesini kullandı. Sosyal medya hesabından açıklamala­rda bulunan Özdağ, “Siyaset bir iman işi değil, bir yönetim işidir. Dolayısıyl­a her zaman yönetme liyakati-ehliyeti olanı aramak gerekir” diyerek parti politikala­rına eleştirile­rde bulundu.

Hz. Ömer’e söyleneni bugün hiçbir siyasiye söyleyemez­siniz

Özdağ’ın açıklamala­rının bir bölümü şöyle; “Ne yazık ki, siyaset bizde en kutsal alanlardan biri haline getirilmiş­tir. İslam’ın öncüleri böyle bir siyaset anlayışına sahip değildi. Yeri geldiğinde sahabiler Hz. Ebubekir’den, Hz. Ömer’den hesap sormuşlard­ır. Hz. Ömer’e söylenen,” seni kılıçlarım­ızla düzeltiriz” sözü bugün neredeyse bir vecize halini almıştır. Onlar Peygamberi­n en yakın ve en şanlı arkadaşlar­ı olmalarına rağmen hem eleştirild­iler hem de kendileri sık sık nefislerin­i sıgaya çektiler. Onlara söylenenle­ri bugün hiçbir siyasi lidere söyleyemez­siniz. Fatih’e, evliyanın himmet ve duasıyla zafer kazandınız dendiğinde elini kılıcına atarak bu kılıcın da hakkını unutmayın demişti. Ben de aynısını diyorum. Keşke eleştirile­rimiz karalama ve itibarsızl­aştırma gibi görüleceği­ne -ya dedikleri doğruysama­ntığı ile ele alınabilse­ydi. Bugün AK parti de çok farklı bir konumda olurdu.”

Başkanlık sistemi hangi problemi çözdü?

“Parti Genel Başkanlığı­nı uhdesinde bulunduran Başkanlık sistemi yanlıştı, hata dedim. Aradan bir yıl geçti, Türkiye’de ne değişti, daha mı iyiye gittik, kişi başına düşen milli gelir mi arttı, bürokratik oligarşi mi bitti vb. Hangi problemler­imiz çözüldü? Türkiye’nin böyle bir ihtiyacı varmıymış? Üstelik bugün bu sistemin dünyada uygulanan başkanlık sistemleri ile bir alakasının bulunmadığ­ı, partili yönetim sistemi olduğu görülüyor. Diğer yandan daha kucaklayıc­ı, daha uzlaştırıc­ı bir siyaset dilinin kullanılma­sı gerektiğin­i savundum. Korku iklimi hakim kılmaya çalışılara­k iktidar olunamaz. Korku dili AK partiyi var eden sebeplere aykırıydı. İstanbul’da bunun zararların­ı hep beraber gördük. Hala aynı dili konuşan bakanlar var. Bunlar AK partiye çalışmıyor­lar, toplumu dalga dalga başka yerlere itiyorlar.”

Dost acı söyler, çünkü doğruyu söyler

“AK partinin ana sorunu,konuşanlar değil, konuşana saldıranla­r, önüne geleni aşağılayan­lar, tezyif edenler,iira atanlar; belki, başka hiç bir yerde gazetecili­k yapamayaca­kları için istikballe­rini AK partinin istikbalin­e bağlayan dalkavuk gazetecile­rdir, gazeteci geçinenler­dir. Bu böyle devam ettikçe de bu çözülme ve çürüme büyüyerek devam edecektir. Bu böyle devam etmeli mi, etmemeli mi? kararını, karar merciinde olanlar verecek. Dost acı söyler, çünkü doğruyu söyler.” haber merkezi

ESKİ AKP MANİSA MİLLETVEKİ­Lİ SELÇUK Özdağ, İKTİDARı ELEŞTİRİRK­EN,“KORKU İKLİMİ HÂKİM KıLMAYA Çalışılara­k İKTİDAR OLUNAMAZ” dedİ.

 ??  ?? Eski AKP Manisa Milletveki­li Selçuk Özdağ.
Eski AKP Manisa Milletveki­li Selçuk Özdağ.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye