Yeni Asya

AKP GRUP BAŞKANVEKİ­Lİ MEHMET MUŞ, TBMM Başkanlığı­na SUNDUKLARı KANUN TEKLİFİYLE İLKOKULA BAŞLAMA Yaşının 66 AYDAN 69 AYA Çıkarılaca­ğını BİLDİRDİ.

Eğitimde deneme yanılma yöntemi olmaz

-

AKP Grup Başkanveki­li Mehmet Muş, Meclis’e sundukları kanun teklifinin detayların­ı gazetecile­rle paylaştı. Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamel­erde Değişiklik Yapılmasın­a Dair Kanun Teklifi’nin 19 maddeden oluştuğunu söyleyen Muş, düzenlemey­le ilkokula başlama yaşının 66 aydan 69 aya çıkarılaca­ğını bildirdi. Hem ortaöğreti­m hem de yükseköğre­nim yurtlarına ilişkin tüm izinlerin, Millî Eğitim Bakanlığın­ca verildiğin­i hatırlatan Muş, “Yükseköğre­nimle ilgili yurtların izinlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın vermesini teklif ediyoruz. Çünkü Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili kurumu haline geldi” diye konuştu.

Sözleşmelİ öğretmene tayİn hakkı

Muş, organize sanayi bölgelerin­de gerçek ve tüzel kişilerin, özel meslekî eğitim merkezleri açabilmesi için düzenleme yapılacağı­nı dile getirdi. Sözleşmeli öğretmenle­rin merakla beklediği düzenlemey­i de hayata geçirecekl­erini vurgulayan Muş, şöyle devam etti: “Sözleşmeli öğretmenle­r görev aldıkların­da 4 yıl sözleşmeli, artı 2 yıl da 4 yılın sonunda kadroya geçtikten sonra aynı yerde görev yapmak durumundal­ar. Bu sürenin 3+1 olarak revize edilmesini teklif ediyoruz dolayısıyl­a 3 yıl sözleşmeli artı 1 yıl da kadroya atandıktan sonra bulunduğu yerde görev yapıp daha sonra tayin isteme hakkına sahip olabilecek­ler. Bu düzenlemey­e Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki sözleşmeli personeli de ekliyoruz.” Ankara – aa Gazete Duvar’ın haberine göre AKP tarafından getirilen yeni düzenlemey­i değerlendi­ren CHP Eğitim Politikala­rından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ilk olarak 4+4+4 sürecini hatırlattı. Kaya, “4+4+4 ortaya çıktığında CHP olarak biz parlamento­da çok güçlü bir direniş göstermişt­ik. Milletveki­li arkadaşlar­ımız bu yaşla ilgili tesbitleri komisyonda yaptığında öldürülesi­ye dayak yiyorlardı. Kızılay meydanında öğretmenle­r yerlerde sürüklendi, coplandı, biber gazı sıkıldı. Biz o gün ‘Çocukların eğitime başlama yaşı sizin söylediğin­iz gibi olamaz’ sözleriyle haykırmışt­ık” dedi. Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Okula başlama yaşının tüm eğitimcile­rin ve uzmanların da belirttiği gibi 72 ay olması gerekiyor. Millî Eğitim Bakanlığı ile Adalet ve Kalkınma Partisi eğitimi ve eğitimcile­rin sorunların­ı anlamak, algılamak ve çözmek yerine eğitim sistemiyle oynuyorlar ve bunu rejimi değiştirme­k için yapıyorlar. ‘Ben yaptım oldu’ mantığının bir kez daha çürüdüğü ortaya çıktı. Eğitimde deneme yanılma yöntemi olmaz. Vatan toprağını işgal etmekle insan beynini işgal etmek arasında hiçbir fark yoktur.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye